hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

gradinita arici pogonici copii parc

Proiectul „Mă joc şi cresc, sănătatea o îngrijesc” la Grădiniţa Arici Pogonici

Zilele trecute, aleile parcului din Gherla s-au umplut de copii. Au fost cei 150 de preşcolari ai Grădiniţei „Arici Pogonici”, cuprinşi cu toţii în Proiectul „Mă joc şi cresc, sănătatea o îngrijesc”, derulat în colaborare cu Clubul Rotary din localitate.

Cei din grupele mijlocii şi mari au participat la un concurs de alergare, scopul acţiunii fiind menţinerea sănătăţii şi a condiţiei fizice încă de la o vârstă fragedă. Copiii au dat dovadă de mult entuziasm şi ambiţie, cu toţii ajungând la finiş, unde au avut parte de surprize plăcute, adică cadouri şi premii, oferite cu generozitate de rotarienii gherleni, partenerii acestui proiect.

Inaintea acestui concurs de alergare, în cadrul unui schimb de experienţă organizat tot pe tema alimentaţiei sănătoase, au fost prezentate 35 de lucrări ştiinţifice din mai multe judeţe.

Gazdele, adică educatoarele de la Grădiniţa „Arici Pogonici” de pe strada Mihai Viteazu, au pregătit cu ocazia întrecerii din parc banane și mere, suc de lămâie, oferite participanţilor la cursă. Preşcolarii, obosiţi, desigur, după efortul depus, au gustat din plin din răcoritoarea oferită. Copiii au fost conştientizaţi de calitatea băuturii oferite, aflând astfel, că este mai sănătos să consumi ceva produs de familia ta, acasă, decât apele „colorate” din magazine.

Totodată, preşcolarii au făcut cunoştinţă şi cu regulile alimentaţiei sănătoase şi cu programul de odihnă adecvat vârstei lor.

gradinita arici pogonici copii parc

Tot cu ocazia activităţii educative organizate în parcul gherlean a fost amenajată şi o reuşită expoziţie cu lucrările de desene ale copiilor, realizate în cadrul concursului de desene iniţiat de unitate de învăţământ preşcolar.

În organizarea şi buna desfăşurare a proiectului un rol hotărâtor au avut educatoarele Valeria Şimonca – director şi Polgár Éva, dar toate cadrele grădiniţei s-au implicat pentru reuşita acţiunii educative.

Szekely Csaba

sus(9)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns