taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
proiect erasmus liceu petru maior gherla

Proiecte Erasmus+ la Liceul ”Petru Maior” – FOTO

Toamna acesta a coincis pentru Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla cu lansarea a două proiecte Erasmus+, proiecte ce înseamnă o poartă deschisă spre celălalt, spre cunoașterea altor culturi, obiceiuri, limbi străine, o poartă deschisă spre Europa.

Pornind de la premisa că a afla cum gândesc și cum simt alte societăți, care sunt valorile lor culturale și sociale, înseamnă a avea o oglindă în care să putem vedea mai clar propria noastră societate, cele două proiecte ”Unique notes of the same song” și ”Pratiques théâtrales collaboratives et innovantes dans la lutte contre les idées reçues” își propun să promoveze alteritatea culturală și lingvistică, să privilegieze cultura și identitatea celuilalt.

Activitățile din cadrul proiectelor se vor desfășura pe durata a doi ani și vor oferi posibilitatea elevilor liceului să interrelaționeze cu elevi din Italia, Turcia, Germania, Franța, Lituania, Bulgaria, Polonia.

Prima mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+ Unique Notes of the Same Song a avut loc în luna octombrie a acestui an, în Germania, aceasta adresându-se doar coordonatorilor proiectului care au avut ca principală misiune stabilirea graficului de activități.

galerie foto: imagini din timpul activităților

galerie foto gherlaCea de-a doua mobilitate a reunit în Antalya (Turcia), participanții celor șase școli partenere din Germania, Turcia, Polonia, România, Italia și Bulgaria.

Programul întânirilor din săptămâna 5-9 septembrie 2018 a îmbinat atelierele de lucru cu activități cultural-artistice și de recreere, atingându-se principalele obiective ale proiectului prevăzute pentru această primă mobilitate: selectarea unui logo reprezentativ pentru proiect, crearea liniei melodice a piesei muzicale ce constituie obiectivul final principal al proiectului UNOTSS, precum și familiarizarea profesorilor implicați cu unele documente de mobilitate specifice.

Vizitele ghidate au vizat obiective turistice uimitoare, dintre care amintim amfiteatrul din Aspendos, orașele antice Side și Myra, Cascada Manavgat, Biserica Sfântul Nicolae, unicul Pamukkale și Centrul Vechi al Antalyei. Adăugând acestora un tur cu vaporașul la Demre, mâncăruri, dansuri și instrumente muzicale tradiționale specifice culturii turcești, echipele participante s-au reîntors cu prieteni noi și amintiri frumoase din această fascinantă parte a Turciei.

Orașul înfrățit Yzeure a fost gazda primei mobilități Erasmus+ din cadrul proiectului Pratiques théâtrales collaboratives et innovantes dans la lutte contre les idées reçues – mobilitate la care au participat doar profesori, rolul acesteia fiind de a cunoaște partenerii implicați în proiect și de a stabili care va fi programul de activități pentru următorii doi ani, în funcție de obiectivele proiectului.

Toate aceste întâlniri au avut un impact pozitiv atât asupra profesorilor cât și asupra elevilor, reprezentând oportunități unice de cunoaștere reciprocă. Toți actorii implicați în derularea acestor proiecte așteaptă cu nerăbdare atât următoarele deplasări, cât și vizitele partenerilor, conștienți fiind de munca susținută pe care o presupun astfel de proiecte internaționale.

sus(18)jos(10)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns