nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej pub vanzare vintage gherla locuri de munca gherla contabil mariflor dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sala jocuri operator sloturi

procesiune nicula manastire

Procesiune pe jos de la Gherla la Mănăstirea Nicula

După o vară plină de ploi și într-un context de continue prefaceri în societatea românească, Biserica vine cu oferta ei duhovnicească de ieșire din criză, spune protopopul Paul Isip.

Vine cu Postul Maicii Domnului, cu paraclis, cu cântări, cu brațele mamei ocrotitoare, care oarecând L-au adăpostit pe Însuși Creatorul și Mântuitorul lumii. Vine cu Maica Domnului cum ar zice poetul Ioan Alexandru „în plină vară”, ca să aducă în lume senin, lumină și mângâiere.

Pașii creștinilor se vor îndrepta, și în acest an, spre locuri de sălășluire ale Preacuratei și cei mai mulți dintre ei spre Mănăstirea Nicula, loc de închinare și mângâiere sufletească.

Cu multă trudă părinții mănăstirii le-au pregătit pe toate și îi așteaptă pe „fiii Maicii Domnului” cu multă dragoste și bucurie duhovnicească. Pentru al șaptelea an consecutiv, în ajunul prăznuirii, se va desfășura procesiunea, pe jos, din Gherla la Mănăstirea Nicula. La eveniment va participa și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de mai mulți ierarhi, preoți și diaconi. Procesiunea se va forma la Biserica Sfântul Nicolae (din parc), a Parohiei Gherla II. Traseul rămâne același ca în anii precedenți, cu o singură noutate, și anume un scurt moment de rugăciune la intrarea, din strada Liviu Rebreanu, în incinta Mănăstirii Sfinții 40 de Mucenici, Memorialul Gherla.

Pe traseu, pelerinii vor fi, din loc în loc, așteptați de credincioși inimoși cu apă și cozonaci, făcând din osteneală și dăruire scară către cer.

Pr. Paul ISIP

procesiune nicula 2018

sus(14)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns