hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj kimbo pizza gherla livrare la domiciliu telefon locuri de munca gherla dej cluj sofer distributie mariflor centru gama gherla dej locuri de munca angajare vanzator

cimitir gherla detinuti politici

Procesiune pe jos la mormintele martirilor, pe dealul cărămidariei

Praznicul Înălțării Domnului, sărbătorit în fiecare an la 40 de zile de la Paști, întotdeauna într-o zi de joi, este o zi decretată de Statul Român ca zi de pomenire a eroilor. Astfel, în toate Bisericile se săvârșesc parastase la finalul Sfintei Liturghii și printr-o tradiție care a prins rădăcini se săvârșesc slujbe și în spațiile publice la monumentele eroilor din orașe și sate.

La Gherla, anul acesta, pe lângă ceremonia din centrul orașului va avea loc o procesiune la mormintele martirilor.

La ora 17, participanții se vor aduna în curtea Bisericuței cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul de lângă Protopopiatul Ortodox, de unde se va porni, pe jos, spre Mănăstirea-Memorial Sfinții 40 de mucenici, de pe dealul cărămidăriei.

Acolo se va oficia o slujbă de pomenire, iar pelerinii se vor odihni la „umbra” Crucii Mântuitorului și a martirilor săi, eroii neamului nostru.

sus(18)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns