taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar
pana curent electric cablu

Probleme cu curentul electric în toată Transilvania, cea mai mare pană din ultimii 30 de ani – VIDEO

Zeci de mesaje pe rețelele sociale au anunțat vineri după-amiază probleme în alimentarea cu curent electric.

Omenii s-au plâns că aparatele electrocasnice scot zgomote, se opresc și se pornesc, că luminile pâlâpie, iar centralele de apartament nu mai funcționează.

„Am avut joc de lumini, mașina de spălat și televizorul se pornea și se oprea, aparatul cu microunde piuia, centrala a intrat pe avarie, nu știam ce se întâmplă! Sar repede, opresc mașina, închid tv-ul, trântesc ușa la microunde, sting neoanele…hop la centrală… închid și centrala… Doamne ferește, credeam că e un film horror, bine că încă mai funcționează. La figider nici nu am apucat să mă mai uit”, a povestit o femeie din Gherla pe Facebook.

Compania de distribuție a energiei electrice a anunțat ulterior  întreruperi ale alimentării cu curent în Bistrița-Năsăud la CE 110kv la ora 15.10, în Satu Mare la CE 110kv la ora 15.10, fără localizarea avariilor, iar în județul Cluj la CEM JT la ora 15.24, cu avarie în Cluj-Napoca.

La Gherla a avut loc o cădere de tensiune la ora 15.05, iar ulterior s-au semnalat în mai multe zone ale orașului tensiuni scăzute, de 180 de volți și variații între 200-245 V, față de valoarea normală de 220 volți.

O femeie din oraș a postat pe rețelele sociale imagini din apartament, după producerea avariei: „Sunt ca la disco, mi-au rămas două neoane!”

video: Facebook/Lavinia

Semnale asemănătoare au venit din localități învecinate, din Dej, Huedin, Baia Mare, Oradea, Sovata.

Întreg județul Sibiu a rămas fără curent, în această după-amiază, după o defecțiune majoră survenită la stația de transformare Transilvania Sud, scrie presa locală.

„O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațiile de producere a acidului azotic. Menționăm ca nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul din Tg. Mureș.

De asemenea, rețelele de telefonie au fost afectate de pana de curent, la fel internetul prin fibră optică.

Compania de Apă Someș SA a anunțat vineri că „datorită unor căderi de tensiune pe rețeaua de energie electrică care deservește județul Cluj, în data de 08.01.2021, a fost afectată funcționarea stațiilor de pompare și de hidrofoare prin care se asigură furnizarea alimentării cu apă potailă în unele zone din aria deservită de Compania de Apă Someș S.A. Compania de Apă Someș S.A. face eforturi pentru restabilirea alimentării cu apă la parametri corespunzători în zonele afectate, în cel mai scurt timp posibil.”

Hotnews.ro a anunțat că „o problemă de sistem a provocat o uriașă pană de curent în județele din nord-vestul țării. Reprezentanții Transelectrica au declarat că au fost probleme pe interconexiunea cu sistemul european. În acest moment se lucrează la sincronizarea sistemelor. Sunt afectate cel puțin cinci județe. Este cea mai mare pană de curent din ultimii 30 de ani.”

foto: arhiva

sus(6)jos(16)

Lasă un răspuns