taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
pro romania

PRO România Cluj solicită mai multă transparență și acțiuni preventive concertate în vederea testării pentru Coronavirus

PRO România Cluj solicită într-un comunicat de presă emis vineri Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Instituției Prefectului județului Cluj să comunice transparent și onest care este capacitatea existentă la nivelul județului Cluj pentru testarea noului Coronavirus și ce măsuri se iau pentru a fi cu adevărat pregătiți pentru un val epidemic.

”Conform declarației de ieri, 12 martie 2020, a domnului Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, aparatul care există în prezent în cadrul Spitalului de Infecțioase are o capacitate de 70 de teste pe zi pentru Coronavirus. Solicităm suplimentarea de urgență cu alte aparate în spitalele clujene, în condițiile în care exemplul celorlalte țări ne arată că există o mare probabilitate ca numărul cazurilor să crească exponențial. Spania avea în urmă cu 12 zile, 49 de cazuri, câte aveam noi, ieri. Iar în prezent, în Spania, s-a ajuns la peste 3000 cazuri identificate și 84 de decese.”, subliniază Remus Lăpușan, liderul PRO România Cluj.

Partidul PRO România Cluj consideră necesar ca toate autoritățile locale și de la nivelul județului Cluj să acționeze unitar și strategic în vederea reducerii răspândirii COVID-19. Astfel, ar trebui să existe măcar trei spitale în județ unde să se poată face testele pentru Coronavirus, precum și să fie ferm delimitate zone de carantină în mai multe spitale, astfel încât să nu fie afectați ceilalți cetățeni care suferă de boli grave și au risc crescut de a contracta noul Coronavirus.

sus(1)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns