taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
laparoscop spital gherla

Primele operații de colecist și apendicectomii la spitalul din Gherla, noul laparoscop pus în funcțiune, cum se fac programările

Spitalul municipal din Gherla are programate joi, 8 aprilie, primele două operații cu noul aparat laparoscop, intrat recent în dotarea unității medicale. Deja sunt înregistrate nouă programări pentru operații de „piatră la fiere”, cum se mai spune popular afecțiunii.

Demersurile pentru dotarea cu aparatura necesară au început din vara anului trecut, când Asociația Sănătate Pentru Gherla, înființată la nivelul spitalului, a organizat o campanie de strângere de fonduri.  Astfel, s-au strâns din donații ale unor persoane fizice sau juridice 51.000 de lei, sumă din care a fost achitată parțial unitatea laparoscopică.

În 2021, spitalul a mai achiziționat accesorii pentru laparoscop (trocare, pense) și un monitor, în valoare de 130.000 de lei.

laparoscop spital gherla

Valoarea totala a laparoscopului, aflat acum în dotarea Blocului Operator din cadrul Spitalului Municipal Gherla, cu accesorile incluse, este de 181.000 lei.

Interventiile chirurgicale care se pot realiza cu ajutorul laparoscopului sunt colecistectomii laparoscopice pentru colecistite litiazice, apendicectomii laparoscopice pentru apendicită acută, laparoscopii exploratorii, colostomii laparoscopice, biopsie laparoscopică.

Interventiile vor fi efectuate de dr. Raluca Stoian, dr. Constantin Iordache din cadrul compartimentului Chirurgie Generală, impreuna cu medicul anestezist Anca Nicoară.

Programarea la operație se face în baza trimiterii de la medicul de familie sau în cazuri de urgență.

Echipa managerială a spitalului a transmis mulțumiri tuturor persoanelor și firmelor care au făcut donații si au contribuit astfel la achiziționarea laparoscopului.

sus(59)jos(1)

Lasă un răspuns