taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj becker tamplar muncitor salariu
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj
ioan neselean primar gherla

Primarul Neselean, mesaj pentru persoanele peste 65 de ani. De la ora 22 se mai poate ieși pe drum doar cu adeverință sau declarație, descarcă modelul – VIDEO

Începând de luni seara de la ora 22, ieșirile populației pe spațiul public sunt restricționate, pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul Coronavirus. Într-un mesaj adresat locuitorilor orașului, primarul Ioan Neselean îndeamnă la respectarea acestei măsuri.

Potrivit ordonanței militare,  între orele 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

descarcă 

Potrivit aceleiași ordonanțe militare, autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.

Primarul a anunțat că s-au luat în măsuri în acest sens, iar pentru evidența persoanelor respective, acestea sunt rugate să ia legătura cu primăria în cel mai scurt timp.

De asemenea, cei care au cunoștință despre astfel de persoane, care au peste 65 de ani  și  care nu au susținători sau altă formă de ajutor, sunt îndemnați să le contacteze și să le anunțe că trebuie să anunțe primăria pentru a fi luate în evidență, în vederea sprijinului.

Ioan Neselean a mai ținut să precizeze că evidența cu persoanele aflate în izolare la domiciliu la Gherla provine de la instituții ale statului – Direcția de sănătate Publică, Poliție, iar Comitetul local pentru situații de urgență doar completează listele cu persoane care s-au autodeclarat la sosirea în țară ori cu membrii familiilor acestora.

Cei care au la cunoștință despre cazuri de persoane care s-au întors din străinătate, din țările afectate de îmbolnăviri cu coronavirus, dar care nu au declarat acest lucru și nu s-au autoizolat la domiciliu, sunt rugați în continuare să le sesizeze la 112 sau la Poliție – 0264 241 414.

„Acestea nu sunt neapărat persoane bolnave, dar pentru siguranța lor și a celorlalți, trebuie să stea 14 zile în izolare”, spune primarul.

Acesta a mai ținut să precizeze în legătură cu corturile de triere din oraș, care dimineață erau dezumflate, că acestea au fost montate de ISU Cluj și că în cel mai scurt timp de la sesizarea situației, a fost rezolvată. Primarul a făcut apel la oameni să nu se pripească cu concluzii greșite pe rețelele de socializare, pentru că acestea nu fac bine nimănui.

video în continuare

sus(127)jos(15)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns