taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant angajare locuri de munca infirmier camin varstnici rebeca snatioana gherla dej cluj
ioan neselean gherla primar psd

Primarul Ioan Neselean se judecă cu ANI după ce a fost declarat în stare de incompatibilitate

La Curtea de Apel Cluj a fost înregistrat un dosar prin care primarul din Gherla, Ioan Neselean, contestă decizia Agenției Naționale de Integritate, prin care edilul a fost declarat în stare de incompatiblitate, informează ziardecluj.ro.

La Curtea de Apel Cluj a fost înregistrat pe 17 mai dosarul cu numărul 388/33/2019 privind conflictul de interese/incompatibilitate constatat de ANI.

Pe 23 aprilie 2019, ANI l-a declarat pe Ioan Neselean în stare de incompatiblitate. „În perioada 15 octombrie 2013 – 2 iunie 2016, Neselean a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru (președinte) al Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Gherla, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ.

ANI spune că primarul a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.”Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.”
Potrivit ANI, s-au încălcat următoarele prevederi legale:
· art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice […]”;

· art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție”.„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

ANI a început verificările în urma unor sesizări publicate în presă în 2016. La acea vreme, Ioan Neselean a declarat că sesizarea este nefondată, numirea sa fiind în calitate de consilier local, că hotărârea respectivă a fost semnată de primarul de la acea vreme, că instituția prefectului a considerat-o legală și că funcția oricum nu era remunerată, astfel încât cineva să poată specula că a avut beneficii de pe urma ocupării ei.

Contactat pe acest subiect, primarul Ioan Neselean a confirmat faptul că se judecă cu ANI. „Nu s-a ținut cont de faptul că am fost ales ca membru în consiliul de administrație al spitalului în calitate de consilier local, și nu de viceprimar. De asemenea, calitatea pe care am avut-o acolo a fost în primul rând de reprezentant al consiliului local în CA al spitalului, potrivit legii, și nu de membru. Am mai spus, nu a fost o funcție remunerată, nu am primit niciun leu pentru asta, dimpotrivă, a însemnat o muncă și un stres în plus pentru mine”.

foto: arhiva

sus(7)jos(26)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns