taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
dumitru oltean primar mintiu gherlii

Primarul Dumitru Oltean de la Mintiu Gherlii candidează pentru un nou mandat, dar nu de la PSD

Alegerile locale ar putea avea loc pe 27 septembrie 2020, iar politicienii își fac calculele cum să câștige mai multe primării.

Pentru primarul Dumitru Oltean de la Mintiu Gherlii sunt 20 de ani de când conduce comuna.  A făcut-o din partea PDSR, devenit apoi PSD.

În ultimii ani a avut însă dificultăți și a simțit lipsa sprijinului de care ar fi avut nevoie pentru a-și putea face treaba. „Am avut o investiție de 200 de miliarde de lei vechi cu apa și canalizarea în comună. Am stat un an pe loc cu ea, din cauza birocrației de la nivel înalt. A ajuns lumea să vorbească că eu nu vreau să dau drumul la apă, deși am tot explicat că nu depinde de mine. Am primit sprijin de unde nu m-am așteptat”.

Primarul din Mintiu Gherlii a fost curtat de PNL și după mai bine de o jumătate de an de analiză, a luat decizia să schimbe partidul.

„Am stat mult și m-am gândit ce să fac. Am avut o întâlnire recentă la Dej, cu primarii din colegiu, când i-am anunțat despre decizia luată, de a părăsi PSD. Credeți-mă că mi-a fost greu, la ieșire am plâns. Puteam să mai rămân, pentru că se pare că nu am contracandidat, un sondaj mă arată câștigător cu aproape 70%. Dar mergeam la primărie și mai stăteam patru ani și mă uitam pe geam. Ca să poți face ceva pentru comună, ai nevoie de sprijin. Eu, ca primar PSD, nu am simțit că am fost la guvernare. S-a distrus partidul la vârf, la fel și la nivel de județ, aproape nu mai cunosc pe nimeni de la Cluj, și nici la Dej nu este foarte clară treaba. Așa nu se poate lucra. În campaniile electorale am umblat din casă in casă să adun voturi pentru partid, mai mult decât am umblat pentru mine. Și ce-am primit? Din păcate, astea sunt vremurile. Din noua postură sper să îmi pot face treaba și să rămână ceva după mine”.

Dumitru Oltean spune că nu a demisionat încă oficial din PSD, dar că e doar o chestiune de timp. „Sunt și alți colegi care au luat aceeași decizie”, a mai precizat primarul.

foto: Facebook / arhiva

sus(11)jos(277)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns