taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare sofer mariflor gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj
emil pirtoc mircea rusu

Primarul din Iclod și o poveste de succes, în noua carte „Rugbyul și șansa de a reuși în viață” – VIDEO

Emil Pîrțoc, un mare iubitor al sportului în general și al rugby-ului în special, a ținut să împărtățească cu lumea întreagă din experiența sa de viață, într-o carte inedită: „Rugbyul și șansa de a reuși în viață”.

Emil Pîrțoc a jucat rugby 11 ani, a arbitrat 24 de ani, 7 ani a fost șeful arbitrilor din România, iar acum este președinte de onoare al Comisiei Central de Arbitri. De asemenea, se află la al treilea mandat la conducerea comunei Iclod.

„Este o carte despre șansa pe care am avut-o în viață de a întâlni oameni deosebiți, care m-au propulsat practic în carieră, oameni datorită cărora am învățat lucruri care m-au ajutat enorm”, spune Emil Pîrțoc.

Lucrul la carte, prima pentru autor, a început în ianuarie și a fost finalizată după o jumătate de an. „Mi-a fost simplu, pentru că tot ce am scris sunt amintiri din realitate. În momentul când am început lucrul la ea, scriam 4-5 ore pe zi. Îmi veneau ideile de parcă ar fi fost ieri. Nu mi-am închipuit că poate fi atât de simplu, e o dovadă că lucrurile reale se păstrează în timp. Mi-am dat seama că multe dintre persoanele despre care scriam întâmplări de acum 20 sau 30 de ani, care au făcut parte din cariera mea sportivă, antrenori, conducători de cluburi, arbitri, trăiesc, așa că le-am adresat rugămintea să scrie și ele câteva impresii”

Au răspuns pozitiv, în primul rând, Mircea Rusu, mentorul și îndrumătorul meu în tainele ruigbyului, fost director la liceul 16 Februarie, fost mare internațional, care a împlinit chiar în ziua lansării 88 de ani”.

emil pirtoc mircea rusu

Apoi, Dudu Florian, fost jucător și arbitru, Alin Petrache, președintele FRR, Florinel Matei, secretar general, Petru Vieru, foști președinți de club de la Iași, Vlad Iordăchescu, cel mai bun arbitru de rugby al României, Daniel Mitrea, fost antrenor federal, acum în boardul Rugby Europe, Hari Dumitraș, fost președinte FRR . Am avut bucuria să găsesc deschidere și din partea unor colaboratori externi: David McHugh, fost arbitru turneu IRB Irlanda, Patrick Robin, fost șef al arbitrilor din Europa, Donald Corney, șeful arbitrilor la ERC Rugby Europe. Cu toții au fost dispuși să împărtățească impresii despre colaborarea cu Emil Pîrțoc.

emil pirtoc lansare carte cluj

Lansarea cărții, apărută la editura Fest din București, a avut loc pe 29 iulie. „Aduc mulțumirile mele pentru aceasta fostului președinte al Federației Române de rugby, George Straton, în mandatul căruia am fost înregimentat la șefia arbitrilor”.

La evenimentul de la Sala Radio, realizat prin amabilitatea lui Florin Pruteanu, au fost prezenți oaspeți și invitați de seamă din lumea sportului și a rugby-ului, care au vorbit despre Emil Pîrțoc. Au prezentat recenzii Ovidiu Vasu, președintele clubului Universitatea Cluj, comisarul șef Adrian Marian, direcor adjunct la Școlii de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan din Cluj-Napoca, Patrice Podină, redactor șef Fanatik, Mircea Rusu, mentorul autorului în ce privește rugbyul și cariera sportivă.

emil pirtoc carte rugby

În public s-au aflat prieteni din Iclod, consilieri, oameni de rugby. Au fost alături de autor Petrică Motrescu, unul dintre cei mai prolifici marcatori din istoria echipei naționale a României, internaționalii Neculai Nichitean, Simion Mărginean, frații Leoca, internaționalii români Marius Tincu, Romeo Gontineac, Nicolae Răcean, Ștefan Demici.

La final, autorul a oferit autografe celor prezenți pe noua carte.

„Rugbyul m-a învățat că fără o echipă puternică, nu câștigi, nici pe teren, nici la primărie. Când am ajuns primar, prima mea preocupare a fost să îmi fac o echipă puternică, de profesioniști, care să pot performa. Apoi, muncă, muncă, muncă. Toate lucrurile în viață le poți atinge doar alături de oameni deosebiți și de o familie puternică, care te susține!”, consideră Emil Pîrțoc.

Cartea „Rugbyul – șansa de a reuși în viață” urmează să mai aibă parte de o lansare și la București, prilejuită  de meciul dintre România și Japonia.

Volumul se poate procura momentan de la biblioteca primăriei Iclod ori direct de la autor.

video în continuare

sus(16)jos(0)
creare site web gherla dej cluj apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj sonorizare nunta botez ravan gherla dej cluj majorat

1 comentariu

  1. Multe felicitåri si uråri de sånåtate Dlui Primar Emil Pårtoc pentru carte si activitatea in slujba cetåtenilor comunei Iclod.

    sus(4)sus(0)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?