taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
lac parc gherla

Primarul din Gherla, în 1994: s-a dorit desființarea lacului din parc, ce probleme mai erau în oraș – VIDEO

Lacul din parcul mare la orașului, un loc atractiv pentru oameni, a fost mai mereu o problemă pentru conducerea orașului. Chiar și prin anii ’30 erau menționate problemele legate de lipsa de administrare corespunzătoare.

Lacul de lângă Grădina de Vară a fost proiectat să fie alimentat cu apă din Canalul Morii, printr-o scurgere care ajungea apoi din nou în canal. Proiectarea n-a fost cea mai fericită, întrucât scurgerea de la ieșirea din lac era și este și în prezent prea înaltă, astfel că lacul s-a colmatat mereu cu aluviuni.

Folosit ca lac de agrement vara și ca patinoar iarna, lacul a avut perioade mai bune și mai rele. După 1990, responsabilii au luat măsuri care n-au dat întotdeauna rezultate. S-a golit apa de mai multe ori pentru decolmatare, dar problemele au reapărut.

Despre situația lacului a vorbit într-un interviu de arhivă din 1994 și primarul Gheorghe Fodor. Edilul a afirmat atunci că s-a dorit chiar desființarea lacului și că în bazinul aceștuia s-a depozitat pământ.

În același interviu, primarul a trecut în revistă problemele orașului de acum 26 de ani. Seceta care bânuia în acel an ducea deseori la lipsa de presiune a apei potabile, astfel că locuitorii de la etajele superioare ale blocurilor erau de multe ori lipsiți de acest confort elementar. Recent fusese dat în funcțiune bazinul de 5000 mc de la marginea drumului spre Sărătură, dar umplerea acestuia ridica probleme, din cauza consumului crescut.

Alte probleme erau cu șomajul în creștere, cu cererile tot mai multe pentru ridicarea de garaje, lipsa de comenzi la fabrica de covoare și la Someg, repararea șoselei principale, amenajarea parcului de pe strada Clujului, construirea variantei ocolitoare de la Bunești, pe Drumul Roman, pentru care se făceau deja demersuri.

Interviul realizat de Silvestru Moscaliuc și filmat de Vasile Rusu, a fost difuzat pe canalul local de anunțuri al televiziunii prin cablu Coax-TV, care funcționa la Gherla din 1993.

video în continuare

foto principală arhiva, 2008

sus(27)jos(0)

Lasă un răspuns