taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
fizesu gherlii primarie

Primarul din Fizeșu Gherlii reacționează la acuzele privind aranjarea concursului pentru ocuparea postului de secretar general al comunei

Un articol de presă publicat în urmă cu o săptămână de ZiardeCluj a tulburat apele la primăria din Fizeșu Gherlii.

Potrivit sursei citate, primarul comunei Fizeșul Gherlii și secretara acestuia, alături de alți doi angajați din Prefectura Cluj, „au fost săltați de procurori pentru concursuri trucate și alte fapte de corupție (…) Magistrații de la Parchetul Tribunalului Cluj au descoperit că secretara din Fizeșul Gherlii a fost angajată pe funcția respectivă printr-un concurs aranjat, ea primind răspunsurile la întrebări înainte cu câteva zile de examen”.

Vasile Lup, primarul din Fizeșu Gherlii a fost sunat și i s-a solicitat de către reporterii ZiardeCluj.ro să exprime o poziție față de această situație „Nu știu absolut nimic despre nicio percheziție, niciun concurs. Nu știu nimic. Nu sunt eu de vină. De vină e fosta secretară, că ea a organizat concursul. Eu sunt un om foarte ocupat. Trebuie să închid”.

Pentru a lămuri ce s-a întâmplat, primarul a dorit acum să aducă câteva precizări în acest caz.

„Eu am  câștigat alegerile la primărie în 2016. Am stat fără secretar o perioadă de un an și jumătate, așa că am organizat un concurs pentru post. După constestație am ajuns în aceeași situație. Am organizat anul trecut un nou concurs, pentru că e foarte greu să lucrezi așa într-o primărie cum e cea de la Fizeșu Gherlii, cu multe investiții, într-o comunitate cu probleme mari. N-am cunoscut-o anterior pe candidata care a câștigat concursul, n-am primit mită, nici măcar o cafea. Au mai fost candidați, unul de la Dej, care nu a îndeplinit niște condiții și unul de la Mociu, care era pensionar și nu mai avea dreptul să fie secretar. După concurs a fost depusă o contestație, în urma căreia nu s-a modificat rezultatul.

A urmat o sesizare la poliție cum că ar fi fost aranjat concursul. Noi am vrut doar legalitate, să fie transparență totală, dar pe cineva a deranjat rezultatul și ne-a reclamat. Nu au fost mascați la primărie, așa cum spun unii. Eu n-am avut nicio implicare în concurs, care a fost organizat de fosta secretară.

Nu am fost „săltat”, cum se scrie. A venit poliția, a verificat documente, am fost chemat la audieri, m-am prezentat cu un avocat, iar în prezent se fac cercetări. Nu pot fi învinuit cu nimic pentru simplul fapt că s-a adus o persoană pentru legalitate în primărie. S-a scris că are salar de 7000 de lei, este fals, are un salariu net de 3600 de lei, se poate verifica pe site-ul primăriei. Noua secretară își face treaba foarte bine, angajații din primărie sunt mulțumiți, nu știu cu ce îi deranjează pe unii prezența dânsei. Cred că scopul unora, cu interese politice, este de bloca bunul mers al primăriei. Eu lucrez legal, asta îi deranjează pe unii”, a mai spus primarul.

sus(24)jos(12)

Lasă un răspuns