taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj

Primarul din Fizeșu Gherlii, acuzat că și-ar fi favorizat un verișor: „Îi dăm în judecată!”

Printre lucrări de asfaltare la drumurile din comună, la cabinetul medical, la școala nouă de la Săcălaia, la amenajarea văii din Nicula, sau mai recent, la capacele de canal acoperite cu asfalt din centrul Fizeșului, așa cum reiese de pe pagina personală de Facebook, primarul comunei Fizeșu Gherlii, Vasile Lup, are parte și de situații mai delicate.

În urmă cu o săptămână, ziarul Gazeta de Cluj a publicat o știre în care primarul este acuzat că și-ar fi favorizat un verișor din Gherla.

În 2017, ruda primarului a fost condamnată de Tribunalul Cluj la executarea de muncă în folosul comunității, într-un dosar care a avut ca obiect efectuarea, fără drept, de către o persoană care nu deţine autorizaţie valabilă, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Magistrații au dispus atunci suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, cu un termen de supraveghere de 2 ani şi 2 luni. „Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Mintiu Gherlii sau la Primăria Fizeşu Gherlii, județul Cluj, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare”, au mai stabilit judecătorii.

Potrivit surselor ziarului citat, condamnatul nu ar fi executat nicio zi de muncă în folosul comunității din cele 80 de zile impuse de tribunal și mai spun că de fapt, Centrul Turistic unde s-ar fi efectuat muncă este închis. Primarul respinge însă acuzațiile aduse.

Contactat pentru o poziție față de cele sesizate, primarul Lup a explicat că viceprimarul comunei s-a ocupat de acest aspect. „L-am întrebat, mi s-a spus că a lucrat, omul și-a făcut treaba și toate actele sunt în regulă. Munca s-a făcut în 2018, perioada s-a terminat”.

Primarul s-a arătat foarte nemulțumit de acuzele care i s-au adus. „Acum deschidem proces în instanță pentru prejudiciu. Să aducă dovezi că au dat informații corecte. Sunt falsuri, nu se poate dovedi. Trebuie să se termine cu minciunile astea”.

Potrivit edilului șef, atât el, cât și verișorul său, vor solicita câte 100.000 de euro daune pentru prejudiciul adus.

foto: arhiva

sus(16)jos(30)

3 comentarii

  1. Serviciul de Probaţiune Cluj a înaintat primăriei Decizia privind executarea obligaţiei de prestare a muncii neremunerate în folosul comunităţii cu nr. 574 din 03. 08.2017. Acea decizie a fost văzută și de unii angajați și se discuta ce activităţi va executa vărul d-vs.S-a aflat despre acest lucru și în afara instituţiei. Unii erau curioși când începe munca printre care și eu. Zilnic mă documentam pe o perioadă de un an dacă vărul d-vs a început executarea obligaţiei. Nu a fost văzut nici o dată de nimeni să execute vre o oră în folosul comunității dar aţi avut grijă ca pontajul să fie făcut ca la carte adică să se justifice scriptic că a lucrat. Apropo d-nule primar ţigările și Alcoolul de contrabandă fac parte din substanţe interzise ? Dacă vă adresaţi instanţei să nu uitaţi să solicitaţi și confiscările ce au fost făcute de la barul din Sic !

    sus(29)sus(0)
  2. "Ce om de treabă sunteți și gospodar". Aveţi posibilitatea să pretindeţi o sută de mii de euro și de la Făclia de Cluj care în data 06.11.2019 a publicat articolul " Gropa clandestină de deșeuri la Săcălaia" și dvs ați susţinut că acolo obișnuiau localnici să arunce moloz și deșeuri și fiind un bun gospodar aţi dispus igenizarea locului . Am fost curioși să vedem realitatea și am văzut cu ochii noștri când aţi folosit utilajele de la situaţii de urgenţa transportând și depozitând gunoiul de la populaţie în acea gropă iar dvs puneţi vina pe localnici.RUȘINE

    sus(20)sus(0)
  3. În ultima perioadă de timp nu vă faceți prezența la primărie sau în comună. Dar se cunoște faptul că ați modernizat locaţia unde deţineți cazanele de fabricat ţuică din loc Sic .Vă lăudaţi că aveți mulți clienţi inclusiv din alte județe și că vă merge treaba bine . Vă întreb plătiţi impozit după venitul realizat ? Vă și răspund nu înregistraţi nici un venit pt a vă sustrage de la plata impozitului datorat bugetului și vă îmbogăţiţi pe căi ilegale dar fiind primar cu relaţii nu cred că vă faceți griji . Nici prezența la vot nu a fost de actualitate pt d-vs decât să aveţi clienţi la cazan .Vorba d-vs "LA FIZEȘ SE LUCREAZĂ"

    sus(20)sus(1)

Lasă un răspuns