taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod sudor lacatus
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod balastiera muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj ospatar restaurant sofer livrari
spital gherla

Primarul a numit o nouă conducere la spitalul municipal Gherla, USR și PSD consideră măsura nepotrivită, mai ales în criza Covid

Primarul Ovidiu Drăgan a anunțat joi la ședința de consiliu local că începând din 21 ianuarie, spitalul municipal Gherla are o nouă conducere, respectiv un nou manager, un nou director economic și un nou director medical.

Noul manager numit de primar la spital este Loredana Pop, fostul director economic al instituției.

Noul director medical este medicul Claudia Albăstroiu, care până acum a activat ca medic cardiolog la o unitate medicală privată din oraș. Funcția a fost ocupată până acum la spital de dr. Vasile Dușceac.

În funcția de director economic a fost numită Janina Bodea.

În aceeași ședință de consiliu, consilierul USR Andrada Opriș a solicitat prelungirea mandatului fostului manager Mihaela Șomlea, pentru „implicarea și rezultatele obținute” în ultmii doi ani, de când ocupă această funcție. Era prea târziu, numirea fusese deja făcută.

somlea mihaelaMihaela Șomlea, care a și-a încheiat pe 20 ianuarie 2021 mandatul de manager, spune că nu a avut nevoie de politică pentru a avea un loc de muncă.

„Am fost managerul propriei mele firme începând cu anul 2010, nu am avut nevoie de politică să ajung în această funcție. Însă, recunosc, munca la spital în acești doi ani mi-a adus satisfacția de a demonstra că se poate. Toți am vrut o schimbare. E bine? E rău? Recomand locuitorilor din Gherla să deschidă ochii. Cine, ce face și cum face. Am avut mulțumirea de a aduce îmbunatățiri și de a coopta personal nou în toate sectoarele. Împreună am făcut față pandemiei și ne-am adaptat la toate provocările din acești doi ani. Sunt convinsă că acei care vor veni la conducere vor face față cel puțin la același nivel. În rest, Dumnezeu să ne răsplătească pe fiecare după faptele sale.”

În cursul serii, USR Gherla și-a exprimat printr-un comunicat de presă nemulţumirea față de schimbarea din funcţie a „celui mai performant manager al spitalului nostru, în cea mai dificilă perioadă a României” și îi cere primarului să revină asupra hotârârii luate în ce privește managerul.

„În acest moment ne aflăm într-o situaţie deosebit de sensibilă. Procedurile de vaccinare a populaţiei sunt abia la început, iar drumul către normalitatea cotidiană este încă lung. Fiecare comunitate trebuie să îşi calculeze paşii cu grijă şi mai mult ca oricând, să se folosească de toate resursele umane şi materiale, pentru a reduce efectul pandemiei asupra populaţiei şi a economiei.

Tocmai de aceea, consilierii noştri au făcut propunerea de a menţine actuala conducere a Spitalului Municipal, pentru că avem nevoie de stabilitatea şi competenţa demonstrate până acum. Deși contextul este dificil, Gherla se află într-o situaţie stabilă datorită cadrelor medicale din sistemul local, iar doamna Mihaela Şomlea este unul dintre actorii principali.

Ne declarăm ferm împotriva acestor decizii arbitrare, care îndepărtează oamenii de valoare din funcţiile publice şi care nu pun binele comunităţii pe primul loc. Facem apel la înţelepciunea domnului primar, care are posibilitatea de a repara greşeala făcută şi îl rugăm să revină asupra Dispoziției de schimbare a conducerii.”

Și PSD consideră că măsura luată în ce privește conducerea spitalului nu este cea mai bună.

„Plecarea managerului Mihaela Șomlea este o pierdere pentru spital și pentru oraș. Noi am sprijinit-o și considerăm că a făcut treabă foarte bună”, a declarat consilierul local și președinte al organizației locale, Ioan Neselean. „Cred că era mai bine să o păstreze în funcție. Când am numit-o, a avut de rezolvat sarcini dificile, cum este acreditarea spitalului, sarcină de care s-a achitat cu brio. Urma să organizeze concursul pentru funcția de manager, dar a venit Covidul. În perioada ei de mandat s-a reușit modernizarea spitalului cum nu a mai fost până acum, iar de la primărie și de la guvern s-au alocat fonduri importante pentru achiziția de echipamente, totul pentru ca locuitorii din Gherla și din împrejurimi să aibă parte de un act medical de calitate”, a mai spus Neselean.

foto: arhiva

sus(58)jos(94)

tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns