alegeri europarlamentare 2019 traian basescu cristian lungu pmp psd alegeri europarlamentare 2019 gherla cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej locuri de munca sofer mariflor gherla dej cluj

furt hot camera supraveghere

Primăria vrea să știe tot ce mișcă în oraș: 40 de camere de supraveghere video, cu 6 miliarde lei vechi. Unde vor fi amplasate

Primăria Gherla vrea să implementeze un sistem prin care să înregistreze tot ce mișcă în oraș, iar pentru asta este gata să plătească în jur de 6 miliarde de lei vechi. Cele 40 de camere de supraveghere video urmează să fie puse la dispoziția Poliției Locale, aflată în subordinea primăriei.

Incă din 2016, primăria a comandat un studiu de fezabilitate în acest sens. Lucrarea a fost întocmită de firma SC Business Analysis & Strategy Consulting SRL din București și a costat în jur de 330 de milioane de lei vechi.

Aceeași firma a mai „pupat” apoi în septembrie 2017 încă un contract cu primăria Gherla, în același scop, pentru „65 de ore de consultanță”. Prețul: 150 de milioane lei vechi. Adică peste 2 milioane pentru 1 oră de „consultanță”.

UNDE VOR FI CAMERE DE SUPRAVEGHERE

Camerele de supraveghere ar urma să fie montate de la un capăt la celălat al orașului. Două astfel de camere vor fi montate pe stâlpi noi, în fața catedralei armenesti din centrul orașului, una pe un stâlp la trecerea peste calea ferată pe strada Codrului și două camere pe clădirea Liceului Tehnologic din Piața Libertății.

Celelalte camere vor fi montate pe stâlpi existenți pe străzile Dejului, Mintiului, Reformei, Fermei (la liceul cu predare în limba maghiară), trei camere în intersecțiile de la liceul Petru Maior, două în autogară, cu vedere spre autogară și stradă Armenească, o camera pe strada Liviu Rebreanu, cu vedere spre Școala Nr 1, una la intersecția străzilor Liviu Rebreanu cu Fizeșului, una cu vedere spre Banca Transilvania, la intersecția străzilor Bobâlna cu Vasile Alecsandri, una la gară, alte două la intersecția străzilor Armenească cu Avram Iancu și Dragoș Vodă, una la intersecția străzilor 1 Decembrie 1918 cu Horea (spre spital), una la intersecția de la Lidl, una la poștă veche, cu vedere spre strada Stejarului, pe strada Clujului cu vedere spre stradă Gelu și Aleea Fagului, una la Petrom spre strada Gradinarilor, una spre Sortilemn, trei camere la sensul giratoriu de la Băile Băița, una pe stradă Hășdății cu vedere spre bariera CFR, una pe strada Călărași la intersecția cu drumul spre Sărătura, una aproape de intersecția străzilor 1 Decembrie 1918 cu Theodor Sperantia, cu vedere spre liceul Ana Ipătescu, trei camere lângă primărie, cu vedere spre străzile Bobâlna, Avram Iancu și intrarea în parc, una pe strada Parcului, cu vedere spre grădiniță Căsuța Fermecată, una în parcul mare lângă ștrand și una la intrarea în satul Băița.

PRETUL

Pe 8 ianuarie 2018, primăria Gherla a anunțat intenția de achiziție pentru proiectarea și furnizarea cu montaj a sistemului de supraveghere video din oraș. Pentru aceasta vrea să plătească 505,482 lei fără TVA, adică aproximativ 6 miliarde de lei vechi cu TVA inclus.

sus(27)jos(48)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon locuri de munca gherla ferma muncitor tractorist

Lasă un răspuns