taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
primaria gherla cluj duster

Primăria Gherla reacționează după acuzele fostului primar legate de cheltuirea banilor publici, Sabo „Hagi Tudose”

Poziția fostului primar din Gherla, Marius Sabo, exprimată într-o emisiune la radio, față de cheltuirea banilor publici, a atras un drept la replică din partea primăriei.

Textul este reprodus mai jos.

După război mulți eroi se arată!

Nu este în intenția noastră să răspundem acuzațiilor dezlânate și nefondate ale fostului primar al municipiului nostru, însă nu putem lăsa gherlenii să fie dezinformați.

Domnul Sabo spune singur la ce e specialist! Domnia sa știe să facă lucrurile din pix. Politica de Hagi Tudose a domnului Sabo, care nu taie coada pisicii, ca și eroul lui Delavrancea, dar se anunță gata să taie jumătate din angajații primăriei, să taie salariile celor care vor rămâne, să taie Poliția locală, din pix, binențeles, este binecunoscută. Ne spune cu nonșalanță că “În secunda 2 aș putea să fac din pix 1 milion de euro, reduceri cu cheltuielile”. Suntem convinși! Am văzut că poate face, din pix, orice!

Din pix a economisit bani din fondurile pentru drumul din Băița, încât acum, nefiind finalizat, se degradează pe zi ce trece. Tot pentru pixul domnului Sabo, peste șanțurile din Băița se trece pe scândură. Din pix nu a terminat asfaltările pe strada Abatorului și Andrei Mureșanu. Și etc. etc.

Informăm locuitorii orașului următoarele:
– Proiectul de modernizare a centrului istoric este în derulare. La fel și restul străzilor care necesită reabilitare. Lucrările vor începe în această primăvară.
– Nu intenționăm să angajăm o firmă de pază din Cluj, în locul gherlenilor de la poliția locală. Politica noastră este de înființare a unor noi locuri de muncă, în diverse domenii.
– Nu intenționăm să tăiem salariile angajaților primăriei, pentru că sperăm în alinierea tuturor salariilor la nivelul celor europene, astfel încât nivelul de trai din România să se apropie de cel al țărilor europene dezvoltate;
– Depozitul temporar de deșeuri va fi golit în continuare, conform prevederilor Legii 211 din 2011.
– Vom construi capele funerare în Băița, Hășdate și Silivaș, pentru a respecta noile prevederi ale Legii 102 din 2014 și HG 741/2016, în ceea ce privește amplasamentul și dotările speciale de care acestea vor avea nevoie pentru a funcționa la normele impuse de legislație.

Nu vom aduna bani pentru proiecte mari, în detrimentul proiectelor, poate mai mici, dar de importanță pentru gherleni, de aceea alegem să investim în tot ce este necesar.

Proiectele mari atrag fonduri dacă sunt viabile, iar Gherla nu va duce lipsă de astfel de proiecte, drept dovadă 5 proiecte se află în evaluare la Ministerul Fondurilor Europene.

Așa cum domnul Sabo nu poate vorbi despre realizările mandatului său, așa nu poate spune despre intențiile pe care le are pentru un eventual viitor mandat de primar, altceva, decât că va tăia din pix… Cu ce scop?Asta nu se înțelege din spusele dânsului.

În încheiere, îl asigurăm pe dl. Sabo că din excedentul de aproximativ 14.000.000 lei despre care dânsul amintea, pe lângă proiectele, investițiile și achizițiile efectuate, s-a reportat un excedent de 12.191.373 lei pentru 2019.

sus(25)jos(39)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

4 comentarii

 1. Pai Sabo a facut mult mai multe pentru oras decat p*** asta care s-o trezit la sfarsit de mandat ca ar trebui sa aiba un dialog cu cetatenii. Pana acum a stat bine mersi in scaunel si s-a bucurat ca e primar, n-a avut nicio treaba cu administratia locala. Si da politia locala ar trebui desfiintata. Ii vad la kaufland cum ies din duster sa isi cumpere mititei abia pot face 2 pasi de burtoc, si mai vor si spor de mancare. Privatizatii sunt omorati cu taxe si bugetarii au salarii duble fata de noi. Problema e ca nu produc dublu, mai degraba se joaca poker pe calculator.

  sus(83)sus(6)
  • Și eu votez cu primarul care desfințează P.L..,dar 20 de P.L. x minim 4- 5 voturi,+ 170 la primărie × 4-5 voturi ( neamurile ) + vreo 2000 de m....e PSD, în Gherla ,... nu sunt chiar de neglijat .Cineva ,cândva a zis : proști, dar mulți .Sigur, contextul diferă .,

   sus(49)sus(1)
 2. Departe de a-l apăra pe Dl Sabo a carui mandat a avut neajunsurile lui, dar să vii dupa 3 ani de mandat să spui că situatia actuală din Baița i se datorează, pare neputință s-au prostie. O lăsați așa să puteți arăta "Asta a facut Sabo!" Transformăm orașul într-un museu al neputinței. Pe locuitori nu-i ajută cu nimic. Ei își doresc ceea ce merită pentru taxele plătite și ceea ce promite Constitutia - Dreptul la o viață decentă.
  Idea de transforma Primăria într-un mare angajator, vă spun că nu este bună. Trebuiesc create locuri de muncă în industrie și servicii, iar de acolo să se încaseze bani. Pentru aceasta trebuie încurajați antreprenorii prin crearea unui mediu favorabil: cu investiții în infrastructură și învățământ profesional dual - adaptat cerintelor actuale și de perspectivă. Aceleași problemele sunt însă și la nivel național, cauzate de aceleași guvernări proaste (PSD + diversi aliati).
  Una din problemele actuale este lipsa de forță de muncă specializată, care a fugit în străinătate - Știm noi de ce. O să scoateți pe viitor licitații și nu vor mai veni Ofertanți. Doar cu cei rămași va fi greu să reconstruim.

  sus(53)sus(4)

Lasă un răspuns