taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj
piatra cubica gherla strada armeneasca

Primăria Gherla își caută avocat pentru procesul cu firma care a pus piatră cubică și un nou consilier va intra în CL

Pentru ziua de luni, 24 februarie, de la ora 8, este anunțată o ședință extraordinară a consiliului local Gherla. Pe ordinea de zi sunt trei puncte.

1. Referat și proiect de hotărâre privind constatarea încetării unui mandat de consilier local și a declarării vacant a locului de consilier local.

Consiliul Local al Municipiului Gherla constată încetarea calităţii de consilier local al domnului Bereczki Tiberiu, consilier local din partea P.A.C.T. (Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor), începând cu data de 14 februarie 2020 și declară vacant locul de consilier ocupat de către acesta.

2. Referat și proiect de hotărâre privind validarea unui mandat de consilier local.

La alegerile locale din iunie 2016, PACT s-a înscris în cursa pentru fotoliile de consilieri locali cu 20 de candidați, între care primii cinci, în ordine: Bereckzi Tiberiu, Pop Sergiu-Cristian, Kepiro Vasile, Bărnuț Mihaela, Tofan Sergiu.

În decembrie 2019, PACT a fuzionat cu PNL. PNL a comunicat primăriei Gherla numele pentru scaunul rămas liber, Tofan Sergiu-Andrei. Acesta are 34 de ani, este de profesie inginer, ocupația proiect manager.

„Se validează mandatul de consilier local în Consiliul Local al Municipiului Gherla a domnului Tofan Sergiu Andrei, membru P.A.C.T., ca urmare a demisiei lui Bereczki Tiberiu”, este proiectul ce urmează să fie votat luni. De asemenea, Tofan Sergiu va prelua locul în toate comisiile de specialitate ale consiliului local ocupate anterior de consilierul demisionat.

3. Referat și proiect de hotărâre privind achiziționarea serviciilor juridice de consultanță-asistență și/sau reprezentare pentru apărarea intereselor Municipiului Gherla în relația cu S.C. CONSTRUCT PEROM SRL privind contractul de lucrări nr. 15326/157/12.11.2018.

piatra cubica gherla strada armeneasca

foto: lucrările la strada Armenească, 2019

Contractul de lucrări nr. 15326/157/12.11.2018 aflat în derulare cu SC CONSTRUCT PEROM SRL se constată că este realizat la această dată în proporție foarte mică, nefiind finalizată nici o porțiune din străzile incluse în proiect.

Constructorul ar dori rezilierea de comun acord a acestui contract, lucru care l-ar avantaja, având în vedere stadiul lucrărilor și timpul rămas până la atingerea termenului de finalizare a lucrărilor.

Motivele tehnice invocate pentru reziliere nu reprezintă neapărat unică soluție, existând posibilitatea continuării lucrărilor și modificarea pe parcursul execuției a unor soluții tehnice.

Având în vedere dorința constructorului de reziliere a contractului și dorința municipalității de continuare a acestuia, s-a ajuns la un conflict juridic care trebuie gestionat cu mare atenție, având în vedere valoarea foarte mare a contractului și impactul major pe care l-ar avea asupra bugetului local, cât și al disconfortului creat de oprirea cestor lucrări, fapt pentru care se solicită angajarea unei case de avocatură, care să reprezinte municipalitatea în relația cu acest constructor, având în vedere că la primăria municipiului Gherla este un singur angajat la biroul juridic, iar acest tip de conflict necesită o experiență bogată și abilități deosebite pentru gestionarea în avantajul municipalității.

foto principală: Facebook

sus(3)jos(77)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

2 comentarii

  1. Toata treaba asta putea fi evitata daca se lua decizia refacerii strazilor cu asfalt. Dar nu, pe alesii nostri i-a mancat in cavitatea dorsala sa paveze cu piatra cubica, o solutie potrivita de altfel daca ne-am fi aflat in anul 1800.
    Acuma haideti sa ne judecam cu aia, sa mai stam 2 ani cu jumate orasul in santier in loc sa fim si noi in rand cu lumea in anul 2020.

    sus(28)sus(3)
  2. Situatia se poate complica in momentul cånd se stabileste cine plateste pentru incompetenta si delasarea primarilor, a city managerului si a membrilor CL responsabili pentru acest contract....Cred cå si noi cetatenii platitori de impozite si taxe trebuie sa ne angajam un avocat pentru a ne apara interesele iar la votul urmator sa fim mai atenti....

    sus(31)sus(2)

Lasă un răspuns