hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj kimbo pizza gherla livrare la domiciliu telefon locuri de munca gherla dej cluj sofer distributie mariflor

targ animale gherla

Primăria Gherla are planuri mari pentru locuitori: un târg de ANIMALE modern, cu 35 de miliarde. Cum au votat consilierii – VIDEO

Deși crescătorii din zonă au tot mai puține animale, iar la târgul de Paște pot fi numărați pe degete, primăria Gherla și-a propus să investească aproape 35 de miliarde de lei vechi în modernizarea târgului de animale de la ieșirea din oraș spre Fizesu Gherlii.

Potrivit planurilor primăriei, lucrarea ar urma să fie realizată într-un an de zile, pe o suprafață de 370 mp, care va cuprinde o clădire și 11 locuri de parcare. Totul este estimat să coste orașul 3,41 milioane de lei, adică aproape 35 de miliarde de lei vechi. Târgul ar urma să fie destinat comerțului cu animale vii și tăierii sezoniere de oi și capre.

Până nu s-a dumirit bine lumea cât de necesară și dacă este necesară o astfel de lucrare, primăria a și comandat un studiu de fezabilitate pentru modernizarea târgului. Lucrarea, constând în câteva dosare, a fost prestată de o firma din Botoșani, fără niciun angajat în 2016, Techmedia Electronics srl. Aceeași firma a câștigat mai multe contracte pentru „expertizare cinematografe”. Contractul pentru studiu cu primăria Gherla a fost semnat în octombrie 2016, pentru 190 de milioane de lei vechi.

La o așa valoare, studiul întocmit pentru modernizarea târgului din Gherla are nu mai puțin de două scenarii.

Primăria Gherla nu s-a obosit să aducă la cunoștința locuitorilor, care își plătesc taxele și impozite, fără să știe pe ce le vor fi cheltuiți banii, care sunt aceste minunate scenarii. Însă consilierii locali au fost informați că se recomandă scenariul numărul 1, pentru că „are timp și costuri reduse de execuție”.

Împrejmuirea se va realiza din panouri prefabricate din beton, iar poarta de acces va fi metalică culisantă, acționată electric. Se va realiza un centru de tăiere sezonier din panouri sandwich pe structură metalică și fundație izolată din beton armat și un centru medical din zidărie portantă, cu fundații continue sub ziduri, planșee din beton armat și învelitoare din țiglă metalică tip Lindab, se vor achiziționa boxe prefabricate pentru animale. De asemenea, se va realiza o parcare auto cu 11 locuri, drum de acces cu lățimea de 6 m prevăzut cu dezinfector rutier, iluminatul incintei, alei de acces și platforme din beton rutier.

Centrul de tăiere sezonier în suprafață construită de 200 mp va cuprinde mai multe încăperi, 19 cu denumirea următoare: zonă de așteptare, 3 holuri, duș, 2 grupuri sanitare, 2 spații de depozitare, zonă de acces, zonă de depozitare material destinat incinerării, zonă de asanare și sângerare, zonă de jupuire, zonă de tranșare, zonă de ambalare, inspecția veterinară, zonă de depozitare conținut tract digestiv, zonă de desfacere și livrare.

Cabinetul medical în suprafață construită de 76,46 mp va fi compus din cabinet medicină veterinară, 2 spații de depozitare, grup sanitar (personal), grup sanitar femei și grup sanitar bărbați.

La intrare va fi amplasat biroul administrativ, compus din oficiu de înregistrare, arhivă și grup sanitar. De asemenea, în interiorul târgului vor fi executate și rampe descărcare/încărcare ovine și caprine, bovine și cabaline.

Ideea modernizării târgului pe o suma atât de mare a stârnit controverse în ultima ședința de consiliu local din luna decembrie, când consilierii au trebuit să voteze propunerea de aprobare „a studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții modernizare târg destinat comercializării animalelor vii și amenajare centru de tăiere sezonieră tineret ovin/caprin în Municipiul Gherla”.

La 35 de miliarde, facem o investiție pe care o folosim de două ori pe an, la paștile românești și ungurești. O investiție de 35 de miliarde pentru o săptămâna de activitate pe an este enormă. Pentru a tăia miei se poate face un centru sub 1 miliard, cum au făcut alții. Dacă ar fi ca pe vremuri, s-ar merita, dar știm că târgurile din toată lumea asta merg în descreștere„, a spus consilierul Marius Sabo.

La rândul sau, consilierul Mihai Roman a apreciat că propunerea e mai degrabă potrivită pentru un abator care funcționează zilnic. „Tăierea mieilor se face timp de o săptămâna sau două, când dă ANSVS autorizație!„.

Propunerea a fost supusă la vot. Au votat „pentru” consilierii PSD, consilieri din PMP și PNL. Au votat împotrivă Sabo Marius și Paul Măhăleam (PNL), și s-au abținut Dragan Eugen (PNL), Kasza Tamas si Juhos Tamas (UDMR). Cu vot majoritar, propunerea a fost adoptată.

video: discuțiile din consiliul local pe subiectul târgului de animale

Târgul de animale, motiv de replici acide între fostul și actualul primar: „N-ai facut nimic! Ne-ai făcut de rușine cu USL!” – VIDEO

sus(2)jos(100)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

7 comentarii

 1. Oare nu ar trebui intrebati cetatenii daca nu cumva ar prefera o sala de sport cu dimensiuni standard ale suprafetei de joc ( asa cum sunt de ex. cele din Chiajna, sau mai nou din Sfantu Gheorghe, nu cu foarte multe locuri- nici nu sunt necesare pt un oras ca Gherla, unde sa se desfasoare non stop volei, baschet, handbal, tenis, precum si alte activitati) sau un bazin acoperit unde sa se poata practica inotul de catre copiii si cetatenii acestei comunitati? Ia acest fel, s-ar da dovada de faptul ca ne pasa de copiii din Gherla, incurajandu-i sa faca sport si sa -si pastreze sanatatea, si totodata sa-si modeleze caracterul pentru a deveni adulti responsabili in viitor.

  sus(83)sus(5)
 2. Fratilor se vede pe fata ca se vreau niste bani "pierduti" in buzunarele conducerii locale pt ca ei stiu ca la urmatoarele alegeri nu vor mai fi.Asadar 35 miliarde pt modernizarea targului, 2 miliarde parca pe panoul de la intrarea in oras
  , 6 miliarde camere video total 43 miliarde adica aprox. 1 milion de euro pt niminuri.Spor la furat domnilor...multumim gherleni prosti...

  sus(43)sus(3)
 3. De ce nu se investeste in spitalele din oras.Cel de copii este vai de capul lui fara usi si geamuri termopan, tot mobilierul este invechit, mancarea la copii este sub orice critica iar medicamente cam trebuie sa aduci de acasa..

  Informati-ne si pe noi cand a fost licitatia pt acest proiect, cate firme au fost inscrise, de ce costa asa de mult, la ce foloseste poarta electrica pt ca in doua luni nu va mai functiona oricum.O hala mare doar acoperita pt a se feri de intemperii si doua grupuri sanitare ar fi suficient la targul de animale.

  Nesimtire mare primare...

  sus(41)sus(3)

Lasă un răspuns