mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj locuri de munca gherla ortho medimar incaltaminte loc spatiu joaca copii gherla conte pret
iclod chinezi spectacol

Prietenia cu China sărbătorită la Iclod – VIDEO

Cei care vineri la amiază au trecut prin faţa Primăriei comunei Iclod au avut parte de o surpriză plăcută: un grup de tineri chinezi îmbrăcaţi în frumoasele lor costume naţionale se pregăteau să intre pe scena Centrului Cultural din vecinătate, unde a avut loc sărbătorirea a 70 de ani de relaţii româno-chineze şi 20 de ani de relaţii Iclod-China.

Nu s-a întâmplat la Bucureşti sau la Cluj-Napoca, ci într-o localitate rurală de pe Valea Someşului Mic, unde în ultimii ani arta şi cultura s-a dezvoltat foarete mult, dovada în acest sens fiind festivitatea desfăşurată în prezenţa a numeroşi locuitori ai comunei, dar şi a elevilor din şcolile comunelor Aluniş, Bonţida, Jucu şi, desigur, Iclod.

Manifestarea a fost deschisă de primarul Emil Pîrţoc, care a urat bun venit oaspeţilor şi invitaţilor, după care publicul a fost salutat în limba română de directorul Institutului „Confucius” din Cluj-Napoca, doamna Feng Shaozhong.

Profesorul Ioan Aurel Bulbuc a vorbit celor prezenţi despre momentul stabilirii relaţiilor de prietenie şi colaborare cu poporul chinez cu ocazia turneului efectuat în ţara asiatică de Ansamblul de dansuri populare „Avram Iancu”, condus de domnia sa şi din care care au făcut parte şi mulţi elevi din Iclod. Au fost prezentată o colecţie de fotografii şi caligrafie, toate expuse în sala Centrului Cultural din Iclod, majoritatea realizate ocazia turneului amintit în China.

galerie foto gherla

Prin grija organizatorilor, Primăria din localitate şi Institutul „Confucius” din cadrul Universităţii „Babeş- Bolyai” Cluj-Napoca, sala a fost împodobită cu elemente decorative şi artizanale chinezeşti.

A urmat un spectacol tradiţional chinezesc, cum mai rar s-a văzut pe aceste meleaguri. Oaspeţii s-au bucurat de un dans tradiţional chinezesc al tinerei Gabriela Mănăilă, de interpretarea cântecului „Dulcea noastră iubire” prezentat de ansamblul de guzheng şi erhu, de muzică la instrumente specifice chinezeşti, de un moment solo de erhu intitulat sugestiv „Cursa de cai”, de interpretărea melodiei „Renaşterea eroului”, unsolo de guzheng susţinut de Liu Dingyi, de „Dansul primăverii” prezentat de Guan Hui.

Programul artistic s-a încheiat în aplauzele spectatorilor cu ansamblul de stiluri de luptă, exerciţii fizice chinezeşti „Kung Fu” şi cu reprezentaţia de taiji oferită de profesorii Institutului „Confucius”.

Au fost momente artistice inedite pentru publicul din Iclod, iar organizatorii trebuie felicitaţi pentru iniţiativa acestui eveniment, prilej de adunare la un loc a prietenilor din România şi China.

Managerul de proiect, Smaranda Moldovan, a lansat invitaţia celor prezenţi de a vizita Institutul „Confucius” din Cluj-Napoca.

video în continuare

sus(13)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

Lasă un răspuns