taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca angajare camin rebeca santioana taga gherla dej cluj muncitor infirimiera asistenta sociala locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto
aurel podaru carte centrul turistic gherla

Prezentare de carte Aurel Podaru la Centrul de Informare Turistică – FOTO

Centrul de Informare Turistica a reunit joi dupa-amiaza amatori de litratură, care au asistat la prezentarea cărţilor “Aurel Podaru în pagini de istorie literară” şi “Baladă pentru şcoala de tractorişti” a omului de litere şi publicistului Aurel Podaru din Beclean.

Oaspeţii bistriţeni au fost salutaţi de îndrumătorul Cenaclului literar “Ion Apostol Popescu” de pe lângă Casa Municipală de Cultură Gherla, Constantin Istici, care în timpul acestei manifestări literare a rememorat câteva amintiri olteneşti cu privire la meseria de tractorist, reflectata pe larg prin versuri în volumul prezentat.

Cărţile au fost prezentate de scriitorul gherlean Iulian Dămăcuş, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi de prof. Vasile Vidican. Au mai vorbit despre aceste apariţii editoriale prof. Radu Zegrean din Bistriţa, avocatul Alexandru Ciacoi şi Nicolae Suciu, membru al Cenaclului literar “Ion Apostol Popescu”.

Cu totii au remarcat talentul de scriitor şi de poet al autorului, ziarist care ani la rand a publicat articole în presa bistriţeană şi naţională, un condei cu experienţă, iubit şi pe meleagurile clujene.

Acesta a remarcat la sfârşitul lansării de carte că nu se aştepta ca publicul prezent să fie atât de receptiv şi avizat.

aurel podaru carte centrul turistic gherla

La manifestarea literară a fost prezent un grup de elevi ai clasei a VI-a C de la Şcoala Gimnazială Nr. 1, însoţit de prof. Ioana Moldovan, care au venit pregătiţi la acest eveniment, cu toţii recitând câte o poezie din cartea “Baladă pentru şcoala de tractorişti”. Au fost momente emoţionante, care l-au surprins placut pe scriitorul din Beclean.

aurel podaru carte centrul turistic gherla

La sfârşitul întâlnirii a luat cuvântul şi presedintele cenaclului literar “Ioan Apostol Popescu”, preotul Edmund Dujardi, care i-a mulţumit domnului Aurel Podaru pentru prezenţa la acest eveniment literar.

A participat la prezentarea celor două volume şi primarul Ioan Neselean, care s-a întreţinut la final cu oaspeţii acestei întâlniri de suflet. Scriitorul Aurel Podaru a acordat autografe pe volumele sale, cei mai fericiţi fiind copiii, care au plecat acasă cu o carte în mână.

Cele două noi apariţii editoriale au fost lansate recent şi la Şcoala Gimnazială “Teodor Muraşanu” din Turda.

Szekely Csaba

sus(2)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns