locuri de munca fundatura iclod lacatus sudor gherla dej clj bontida
nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj
flori vanzare 8 martie gherla adp pret

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej cluj ospatar conte

klaus iohannis pnl

Președintele României Klaus Iohannis a revocat-o din funcție pe șefa DNA Laura Codruța Kovesi

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni dimineață decretul de revocare din funcție a sefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

A trecut o lună de când Curtea Constituțională a României a decis că șefa DNA trebuie revocată din funcție, iar președintele a amânat semnarea decretului, motivând că „mai are de citit”.

„În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, informeaza Agerpres. Ea a evidenţiat că preşedintele Klaus Iohannis consideră că România nu poate face paşi înapoi de la statutul de ţară în care domneşte legea şi în care supremaţia Constituţiei este respectată.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului a subliniat că deciziile CCR trebuie respectate nu numai de preşedinte, dar şi de majoritatea politică.

„Într-un stat de drept, hotărârile CCR trebuie toate respectate, tocmai de aceea judecătorilor constituţionali le revine responsabilitatea uriaşă ca în asigurarea supremaţiei Constituţiei să nu se îndepărteze de la spiritul acesteia, care se fundamentează pe tradiţiile istorice ale poporului român şi pe idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989, însă hotărârile CCR trebuie respectate şi aplicate nu numai de preşedintele României, ci şi de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept”, a afirmat Dobrovolschi.

Cererea de revocare a sefei DNA a fost făcută de primul-ministru și a venit ca urmare a refuzului președintelui de a o demite pe Kovesi.

Ministrul justiției a formulat cererea de revocare, fundamentată pe Raportul privind activitatea managerială de la Direcția Națională Anticorupție, din care rezulta că procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, și-a exercitat și își exercită în mod discreționar funcția, deturnând activitatea de combatere a corupției și instituția pe care o conduce de la rolul său constituțional și legal.

Augustin Lazăr a decis tot luni delegarea magistratului Anca Jurma în funcția de procuror șef interimar al DNA. Anca Jurma a fost consilierul Laurei Codruța Kovesi, iar anterior procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

sus(2)jos(6)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns