taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
cenaclu gherla ziua femeii

Președinte nou la Cenaclul literar „Ion Apostol Popescu” din Gherla

Luni seara a avut loc prima şedinţă de lucru din această toamnă a Cenaclului literar „Ion Apostol Popescu” de pe lângă Casa Municipală de Cultură Gherla, forumul literar al scriitorilor şi poeţilor din localitate.

Pe ordinea de zi a întâlnirii a figurat, printre altele, şi alegerea unui nou preşedinte, după mutarea la Cluj-Napoca a fostului președinte, Dodo Dujardi, care a avut o activitate bogată în fruntea breslei literare din oraşul de pe Someş, dar care din motive profesionale s-a mutat la reşedinţa de judeţ.

Cei 20 de participanţi la şedinţa de lucru de pe octombrie au hotârăt  ca noul preşedinte să fie Constantin Istici, referent la Casa Municipală de Cultură, cu o carieră artistică deosebită, un instrumentist cu experiență, culegătore de folclor, autor al unor articole de specialitate în diferite publicaţii.

Până în prezent, Constantin Istici a coordonat activitatea cenaclului din partea Casei Municipale de Cultură, stabilind relaţii de colaborare şi prietenie cu alţi colegi de litere din judeţ şi din ţară.

În cadrul şedinţei de lucru au citit din creaţiile lor poetice Niculae Suciu, Ida Rognean, Alexandru Maier, Irimie Perşa, Vasile Ungur şi tinerii Andreea Pop şi Sergiu Crăciun. A fost o atmosferă constructivă, aşa cum se întîmplă de fiecare dată la întîlnirile periodice ale oamenilor de litere din municipiul Gherla, un vechi şi cunoscut centru al spiritualităţii transilvane.

În fiecare an, Cenaclul literar „Ion Apostol Popescu” din Gherla editează „Antologia scriitorilor gherleni”. Unul dintre cei mai activi membri, pensionarul Teodor Ungureanu, care domiciliază în Cluj-Napoca, frecventează cu regularitate întâlnirile periodice ale cenaclului.

Acum câţiva ani, municipiul Dej a fost reprezentat în cenaclu de tânărul şi talentatul istoric Marian Horvat, autor a numeroase cărţi şi lucrări istorice.

Cu o prodigioasă activitate de creaţie se poate mândri Puşa Lia Popan, autoarea unui număr de 20 de volume de poezie şi proză, dar şi cărţi pentru copii. În prezent, scriitoarea lucrează la un nou volum.

În cadrul Cenaclului din Gherla se mai organizează medalioane literare, simpozioane şi conferinţe, prezentări de carte, dar şi comemorări ale unor personalităţi literare clujene şi locale. Cenaclul ocupă un loc important în viaţa culturală şi spirituală a oraşului cu tradiţie literară şi artistică.

Szekely Csaba

foto: arhiva

sus(13)jos(22)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?