angajare bucatar gherla dej cluj locuri de munca
alegeri presedinte pmp theodor paleologu pmp

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sofer mariflor spalatorie auto self service gherla petrom locuri de munca gherla angajare sofer livrare pizzerie al kimbo locuri de munca gherla dej cluj cusatoareasa croitoreasa vintahe pub vanzare gherla dej cluj cafenea afacere salon masaj gherla vitality

mara steiu gherla

Premiul I pentru o tanara din Gherla la Startup Pirates

Fii curajos, fii indraznet, fii un adevarat pirat! Numai astfel iti poti realiza, in ziua de azi, ideile. Nu merita sa urmaresti normele obisnuite, iar ideea de imposibil nu exista!” Asta si-a spus Mara Steiu, o eleva de 17 ani din Gherla, care vrea sa ii invete pe liceeni ce inseamna sa fii om mare.

Sloganul de mai sus a dominat evenimentul Startup Pirates Cluj-Napoca, prima editie in Romania, organizat de Cluj Cowork si Asociatia RIF. Timp de 8 zile, 17 tineri antreprenori au lucrat mai mult de 90 de ore. Mentori, prezentatori, antreprenori cu experienta din Germania, SUA si Romania au vorbit despre cele mai importante aspecte ale unei intreprinderi cu succes. Fiecare zi avand a tematica aparte, au fost workshopuri si prezentari despre dezvoltarea de produse, comportamentul consumatorilor, marketing, comunicare etc. A cincea zi a evenimentului a reprezentat o zi de feedback public pentru participanti: la Casinoul din Parcul Central a fost organizat un meetup, unde cele 7 grupe, care s-au format, si-au prezentat ideile intr-un singur minut.

mara steiu gherlamara steiu gherla

Castigatoarea locului I, Mara Steiu, o eleva de 17 ani de la liceul „Petru Maior” din Gherla, a reusit sa uimeasca juriul, scrie ziardecluj.ro. Ea a prezentat ideea unui joc online care sa dezvolte cunostintele financiare ale tinerilor.

Mi-am dat seama ca sistemul nostru educational nu ne invata nimic despre investitii, bani, afaceri. Nu invatam asta nici acasa, in familie, pentru ca parintii nostri incearca sa ne fereasca de aceasta grija. Asa ca m-am gandit ca ar fi util. O sa fie educare prin joc”, spune Mara, mandra de ideea castigatoare.

Mara spune ca jocul nu inseamna teorie pura, iar cei care il vor incerca vor intra intr-o comunitate aparte. “E ca in viata reala. Fiecare are avatarul lui in joc, in care intri cu o anumita suma de bani. Nu te poti angaja, asa ca trebuie sa ai o idee de afacere sau sa joci la bursa. Inainte de fiecare decizie pe care o vei lua, vei stii care sunt consecintele. Asa, pe viitor vei putea invata din greseli”, mai spune tanara.

In momentul de fata, Mara lucreaza la realizarea jocului, care va fi lansat in curand.

Despre Mara

Studiaza matematica si informatica la Liceul „Petru Maior” din Gherla. In timpul liber ii place sa cante la pian (e indragostita de Beethoven), sa danseze, sa iasa cu prietenii, sa citeasca. Ii place munca de voluntariat. „Vreau sa devin un antreprenor de succes, sa-mi dezvolt propria afacere, prin care as vrea sa imbunatatesc mediul, societatea, sa ajut cat mai multi oameni!„, mai spune ea. Citatul ei favorit: „Uneori invingi, alteori inveti!” (Robert Kiyosaki)

sus(5)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

  1. Bravo Mara,cinste tie si parintilor tai care te sustin

    sus(0)sus(0)

Lasă un răspuns