taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mobila montaj outlet locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician chirie garsoniera vanzare auto
mara steiu gherla

Premiul I pentru o tanara din Gherla la Startup Pirates

Fii curajos, fii indraznet, fii un adevarat pirat! Numai astfel iti poti realiza, in ziua de azi, ideile. Nu merita sa urmaresti normele obisnuite, iar ideea de imposibil nu exista!” Asta si-a spus Mara Steiu, o eleva de 17 ani din Gherla, care vrea sa ii invete pe liceeni ce inseamna sa fii om mare.

Sloganul de mai sus a dominat evenimentul Startup Pirates Cluj-Napoca, prima editie in Romania, organizat de Cluj Cowork si Asociatia RIF. Timp de 8 zile, 17 tineri antreprenori au lucrat mai mult de 90 de ore. Mentori, prezentatori, antreprenori cu experienta din Germania, SUA si Romania au vorbit despre cele mai importante aspecte ale unei intreprinderi cu succes. Fiecare zi avand a tematica aparte, au fost workshopuri si prezentari despre dezvoltarea de produse, comportamentul consumatorilor, marketing, comunicare etc. A cincea zi a evenimentului a reprezentat o zi de feedback public pentru participanti: la Casinoul din Parcul Central a fost organizat un meetup, unde cele 7 grupe, care s-au format, si-au prezentat ideile intr-un singur minut.

mara steiu gherlamara steiu gherla

Castigatoarea locului I, Mara Steiu, o eleva de 17 ani de la liceul „Petru Maior” din Gherla, a reusit sa uimeasca juriul, scrie ziardecluj.ro. Ea a prezentat ideea unui joc online care sa dezvolte cunostintele financiare ale tinerilor.

Mi-am dat seama ca sistemul nostru educational nu ne invata nimic despre investitii, bani, afaceri. Nu invatam asta nici acasa, in familie, pentru ca parintii nostri incearca sa ne fereasca de aceasta grija. Asa ca m-am gandit ca ar fi util. O sa fie educare prin joc”, spune Mara, mandra de ideea castigatoare.

Mara spune ca jocul nu inseamna teorie pura, iar cei care il vor incerca vor intra intr-o comunitate aparte. “E ca in viata reala. Fiecare are avatarul lui in joc, in care intri cu o anumita suma de bani. Nu te poti angaja, asa ca trebuie sa ai o idee de afacere sau sa joci la bursa. Inainte de fiecare decizie pe care o vei lua, vei stii care sunt consecintele. Asa, pe viitor vei putea invata din greseli”, mai spune tanara.

In momentul de fata, Mara lucreaza la realizarea jocului, care va fi lansat in curand.

Despre Mara

Studiaza matematica si informatica la Liceul „Petru Maior” din Gherla. In timpul liber ii place sa cante la pian (e indragostita de Beethoven), sa danseze, sa iasa cu prietenii, sa citeasca. Ii place munca de voluntariat. „Vreau sa devin un antreprenor de succes, sa-mi dezvolt propria afacere, prin care as vrea sa imbunatatesc mediul, societatea, sa ajut cat mai multi oameni!„, mai spune ea. Citatul ei favorit: „Uneori invingi, alteori inveti!” (Robert Kiyosaki)

sus(5)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

  1. Bravo Mara,cinste tie si parintilor tai care te sustin

    sus(0)sus(0)

Lasă un răspuns