mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj locuri de munca gherla ortho medimar incaltaminte loc spatiu joaca copii gherla conte pret
accident urs harghita

Prefect pus pe liber din cauza unui accident cu un urs – VIDEO

Un urs lovit de o mașină provoacă demiterea unui prefect. S-a întâmplat sâmbătă seara, în județul Harghita, când un șofer a surprins și accidentat animalul, pe șoseaua dintre Praid și Sovata. Circulaţia a fost restricţionată duminică dimineaţa, după ce ursul rănit s-a târât pe carosabil.

Ursul a fost lovit, sâmbătă seara, de un autoturism în care se aflau trei persoane, la ieşirea din localitatea Praid, un minor aflat în maşină suferind un atac de panică.

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Harghita a declarat că animalul avea trei picioare facturate şi că i-ar fi fost imposibil să supravieţuiască în pădure.

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Harghita a precizat că solicitarea de împuşcare de la Asociaţia Vânătorul şi Pescarul Sportiv „Târnava Mare” a sosit duminică, în jurul orei 10.30. Instituţia pe care o conduce şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Harghita au emis imediat un punct de vedere favorabil pentru împuşcare, iar Ministerul Mediului a aprobat solicitarea de derogare.

Ursul a fost tranchilizat, împuşcat de vânători şi a fost îndepărtat de pe carosabil.

Aflat sub conducere nouă după schimbarea guvernului, la nivelul Ministerului Administrației și Internelor s-a demarat duminică procedura de demitere a prefectului județului Harghita, Jean – Adrian Andrei.

Într-un comunicat al M.A.I. remis presei duminică se arată că „având în vedere modul în care autoritățile județene au gestionat situația ursului lovit sâmbătă seara de o mașină, între localitățile Praid și Sovata, astăzi a fost luată prima măsură administrativă dispusă de către ministrul Ion Marcel Vela. Astfel, a fost începută procedura de demitere din funcție a prefectului județului Harghita pentru că, în calitatea sa de Președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nu a luat măsurile corespunzătoare pentru a gestiona eficient și operativ această problemă, deși a fost înștiințat în timp util de către ISU Harghita despre eveniment și suferințele animalului rănit”.

În textul comunicatului se mai preciează că vor fi efectuate verificări pentru a se stabili dacă sunt și alte persoane, manageri din structurile MAI de la nivel central, care nu au stabilit procedurile și responsabilitățile clare de intervenție, conform prevederilor legale.

sus(8)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

Lasă un răspuns