mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj locuri de munca gherla ortho medimar incaltaminte loc spatiu joaca copii gherla conte pret
u cluj marius potcoava

Potcoavă şi Fodor, tinerii din Gherla la un pas de fotbalul mare, în tricoul U Cluj

Doi tineri din Gherla au ales calea performanţei sportive. Dan Fodor şi Marius Potcoavă ştiu că într-o bună zi s-ar putea să joace fotbal la cel mai înalt nivel.

Dan Fodor are 20 ani şi 11 ani de când a început activitatea fotbalistică. Plin de mândrie, Dan spune că a luat contact cu balonul rotund la modul serios la vârsta 9 ani, la Gherla, cu Lucian Roman că antrenor, la echipa Luceafărul.

La 12 ani a decis că trebuie să continue sportul de performanţă, aşa că a luat calea Clujului. Visul de a fi transferat la Universitatea Cluj i s-a îndeplinit în 2009.

Dănuţ, aşa cum îi spun prietenii, a fost luat rapid în vizor de antrenorii echipei de juniori, unde a reuşit să se impună în scurt timp. Tânărul mijlocaş a ajuns să joace chiar şi în turnee finale în 2016, când echipa s-a calificat în turneul final al campionatelor Ligii Elitelor de la Bucureşti, destinat juniorilor sub 18 ani. Aici a marcat un gol important în poarta campionilor, Viitorul Constanţa.

În vara lui 2016, Universitatea Cluj a început reconstrucţia echipei, iar Fodor, trecut la seniori, a ales să rămână alături de formaţia care i-a adus atâta satisfacţie ca şi junior. A jucat pentru Universitatea în sezonul încheiat al ligii a IV-a, contribuind la finalul previzibil, clasarea pe locul 1.

Dan a mărturisit că îşi doreşte în primul rând să promoveze cu Universitatea Cluj în liga a III-a, iar apoi, de ce nu să cunoască fotbalul adevărat şi să joace la un nivel cât mai înalt. ”Pe viitor îmi doresc să ajung să cuceresc trofee cu echipa de seniori a Universităţii, aşa cum am reuşit în perioada junioratului, şi de ce nu, să marchez în meciurile de baraj”.

Marius Potcoavă este un alt tânăr talentat şi ambiţios din Gherla. La 16 ani, încearcă să cunoască calea succesului alături de U Cluj.

Potcoavă a avut prima întâlnire cu fotbalul mai devreme decât colegul lui. La vârsta de 7 ani, a fost dus de mama sa la fotbal, la echipa Solidaritatea. În 2010, la un meci împotriva Universităţii Cluj jucat la Gherla, a decis să ia calea echipei studenţeşti şi să practice sportul de performanţă. De atunci se antrenează în fiecare zi şi doreşte să ajungă la realizările colegilor din echipă: Goga, Giurgiu sau Păcurar.

Odată cu desfiinţarea echipei, în vara anului trecut, şi începerea reconstrucţiei din temelii de către Ioan Ovidiu Sabău, “Sică” a fost remarcat de antrenorul Marius Popescu. Astfel că, din returul campionatului, a început să evolueze pentru echipa de seniori din liga a IV-a.

dan fodor u cluj

foto: Marius Jucan

Pe viitor, Marius îşi doreşte să aibă evoluţii cât mai bune în tricoul “Şepcilor Roşii” şi, de ce nu, să ajungă să cucerească trofee. ”În primul rând îmi doresc să fiu sănătos, apoi să joc cât mai bine, să ajut Universitatea să ajungă acolo unde îi este locul, adică în frunte!”.

Deocamdată, Universitatea Cluj, campioană judeţeană, a evoluat sâmbătă pe Cluj Arena împotriva campioanei judeţului Maramureş, Lăpuşul Târgu Lăpuş, într-un prim act al barajului de promovare în liga a III-a. Partida s-a încheiat cu 8-0 pentru studenţi. A fost un motiv în plus de bucurie pentru jucătorii din Gherla, care deja îşi văd visul cum se împlineşte.

Lucian Vişan

foto principală: Dan Bodea, Transilvania Reporter

sus(25)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

Lasă un răspuns