irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
angajare sofer transport mobila gherla dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon

Polițiștii au ieșit pe teren cu noua aplicație pentru verificarea actelor – VIDEO cum funcționează și ce date oferă

O nouă aplicație este folosită de polițiști pentru verificarea documentelor de identitate. În contextul aderării României la spațiul Schengen, a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Aplicația eDAC va fi folosită de polițiști, jandarmi, polițiștii de frontieră și angajații Inspectoratului General Pentru Imigrări, pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni cu privire la aceasta.

Prin utilizarea de dispozitive mobile se realizează o scanare a documentului prezentat de persoana verificată (carte de identitate, pașaport), aplicația comparând în timp real datele prezentate cu cele existente în bazele de date și afișând imediat informații relevante pentru polițist.

Totodată, aceștia vor putea accesa în aplicație și fotografia persoanei, pentru a realiza o comparație cu persoana verificată.

În cazul în care sunt constatate anumite nereguli, persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție pentru verificări suplimentare.

Aplicați va oferi date despre datele de identificare ale persoanelor, se va putea stabili dacă actele de identitate  sunt valabile și autentice, dacă pe numele respective sunt emise restricții de părăsire a localității de domiciliu sau a țării, dacă fac obiectul unui mandat de arestare național sau internațional.

Până acum, datele de identificare erau introduse de polițiști manual în sistem sau transmise prin intermediul stațiilor mobile.

Aplicația se folosește începând din acest weekend și de către polițiștii de la Compartimentul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Gherla.

video gherla info demonstrație cum funcționează noua aplicație

angajare loc de munca sofer distributie gherla dej cluj fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns