hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

ambulanta gara gherla

Polițist TF de la Gherla premiat pentru salvarea unui om

Pe 25 martie, Poliţia Română a împlinit 197 de ani de existenţă instituţională. Cu acest prilej a avut loc la București şedinţa de evaluare a activităţii pentru anul 2018.

Ministrul afacerilor interne a apreciat faptul că siguranţa în România a crescut în ultimul an, infracţionalitatea este în scădere, faptele cu violenţă sunt mai puţine, iar strada devine un loc mai sigur. În context, ministrul a atras atenţia asupra faptului că numărul infracţiunilor legate de violenţa domestică este în creştere. Cu această ocazie, ministrul a făcut referire şi la iniţiativele legislative privind protecţia victimelor violenţei domestice, următorul pas urmând să fie identificarea unei soluţii tehnice viabile pentru introducerea brăţărilor electronice.

În cazurile de violenţă domestică aceste dispozitive trebuie montate şi agresorului, dar şi victimei pentru ca sistemul să semnaleze încălcarea distanţei de protecţie stabilită de instanţă. Aşadar, suntem la jumătatea drumului şi sper să identificăm anul acesta soluţia tehnică necesară, astfel încât să ducem în Parlament un proiect de lege care să reglementeze utilizarea acestor dispozitive, a precizat Carmen Dan.

În ceea ce priveşte deficitul de personal şi necesitatea pregătirii viitoarelor generaţii de poliţişti, ministrul afacerilor interne a atras atenţia asupra necesităţii identificării anul acesta a celor mai bune soluţii privind continuarea ciclului de încadrări în şcolile de agenţi şi subofiţeri.

Nu suntem încă la momentul în care să spunem că greul a trecut, probabil că va mai fi nevoie de câteva serii de agenţi şi subofiţeri, dar cred că putem începe să ne gândim ce vom face de anul viitor – dacă vom creşte perioada de şcolarizare, dacă vom mai relaxa gradul de ocupare din şcoli şi, foarte important, dacă vom ridica nivelul de exigenţă la admitere, a spus ministrul.

De asemenea, ministrul Carmen Dan a felicitat echipa managerială a instituţiei pentru asumarea responsabilităţii într-o perioadă în care instituţia a avut de gestionat mai multe momente dificile. O reuşită a mandatului în planul managementului, este, ocuparea a peste 80% din funcţiile de conducere prin concurs, limitând, astfel mecanismul împuternicirii.

Cu ocazia Zilei Poliţiei Române mai multe structuri şi poliţişti din cadrul Poliţiei Române au fost premiaţi pentru activitatea desfăşurată. 

„PREMIUL SPECIAL” pentru poliţistul anului 2018 a fost adjudecat de către comisarul şef de poliţie ENIŢÄ FLORIAN, din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, care a avut o contribuţie esenţială în rezolvarea dosarelor de mare violenţă, dând dovadă de profesionalism şi implicare.

Au mai fost acordate distincţiile:

politie tf gherla cluj chis lucian
  • la categoria „ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ” – agent şef principal de poliţie CHIŞ IULIU – GABRIEL de la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Gherla, judeţul Cluj. Poliţistul a salvat viaţa unei persoane de 83 de ani care a încercat să se urce din mers într-un tren, rănindu-se foarte grav.
  • la categoria „INVESTIGAREA ŞI COMBATEREA CRIMINALITĂŢII” este comisarul şef de poliţie ALDEA MIHAI-ADRIAN, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Poliţistul a coordonat activităţile desfăşurate într-un dosar penal în care sunt cercetate mai multe persoane care au comercializat către publicul larg, în special în mediul on-line, substanţa chimică NICOTINĂ, atât în stare pură 99 %, cât şi diluată, dar şi unele produse care conţin nicotină peste limita legală, fapt ce reprezintă un pericol deosebit de grav pentru sănătatea şi viaţa oamenilor.
  • la categoria „COMBATEREA CRIMINALITĂŢII ORGANIZATE” este comisarul şef de poliţie ŞERBAN CĂTĂLIN BOGDAN din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate. Poliţistul a avut o contribuţie esenţială pe zona de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului.
  • la categoria „SUPORT OPERATIV” este Serviciul Criminalistic din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. La nivelul acestui serviciu s-au derulat, în 2018, peste 11.600 de cercetări la faţa locului; aproximativ 12.870 de alte acţiuni precum percheziţii, reconstituiri, recunoaşteri din grup; peste 90.500 de urme au rămas în evidenţă şi multe alte activităţi specifice.
  • la categoria „SUPORT MISIUNI ŞI ACTIVITĂŢI” este SERVICIUL PATRIMONIU IMOBILIAR ŞI PROGRAME INVESTIŢII PUBLICE din cadrul DIRECŢIEI DE LOGISTICĂ a Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cu acest prilej, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române au fost avansaţi la termen 751 de poliţişti, iar alţi 86 au fost avansaţi înainte de termen.

La eveniment au mai participat reprezentanţi ai unităţilor de Parchet, delegaţii din Bulgaria, Moldova, Serbia, Ucraina şi Ungaria, ataşaţi si ofiţeri de legătură acreditaţi în Romania, reprezentanţi ai instituţiilor din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi ai administraţiei publice centrale, partenere în activităţile Poliţiei Române.

sus(9)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns