mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj loc spatiu joaca copii gherla conte pret cabinet orl gherla dej cluj anunt loc de munca gherla vanzator chiosc salariu
politist timis impuscat cristian amariei recas

Polițist în misiune pentru prinderea unui urmărit internațional, împușcat în Timiș, cum s-a întâmplat totul – VIDEO

Un polițist și-a pierdut viața duminică, în timpul unei misiuni pentru prinderea unui bărbat dat în urmărire internațională.

Polițiștii aveau informații cu privire la faptul că un bărbat urmărit internațional se află într-un imobil din satul Izvin, aparținător orașului Recasș din județul Timiș. S-a procedat la acțiuni prinderea lui Lepa Ionel Marcel, urmărit internațional, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis, la data de 25 aprilie 2018, de Judecătoria Lugoj. Acesta era condamnat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie.

Polițiștii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de polițiști a ocolit imobilul, pentru a se asigura că suspectul nu fuge prin partea din spate, moment în care urmăritul a ieșit din casă și a făcut uz de armă, în urma căruia polițistul Cristian Amariei, de 43 de ani, și-a pierdut viața.

Ulterior, suspectul a fugit în curtea altui imobil, unde ar fi amenințat cu arma o persoană, încercând să-i sustragă autoturismul, moment în care un polițist a făcut uz de armă, reușind să-l rănească pe urmărit.

Lepa Ionel Marcel a fugit într-o zonă împădurită a localității, fiind în continuare căutat.

Imediat după producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române s-au dispus măsuri pentru sprijinirea polițiștilor de la nivelul I.P.J. Timiș, în vederea depistării și reținerii persoanei în cauză.

Astfel, au fost trimiși specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, de la Institutul Național de Criminalistică și de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. S-a dispus angrenarea unităților de poliție limitrofe – efective, câini de urmă și nu numai, precum și a altor structuri ale Poliției Române de specialitate – operațiuni speciale, combaterea criminalității organizate etc. Totodată, s-a solicitat și sprijinul structurilor de Poliție de Frontieră și ale Jandarmeriei. S-a solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., în vederea survolării zonei și sprijinirii echipajelor din teren.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, în cadrul căruia procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș efectuează cercetări.

Inspectorul general adjunct al Poliției Române, comisar-șef de poliție Florian Dragnea a transmis din partea conducerii Poliției Române sincere condoleanțe familiei polițistului.

video

ACTUALIZARE

Luni la ora 12, colegii de la Poliția Gherla au ținut un moment de reculegere în semn de solidaritate cu polițistul decedat în misiune.

politia gherla cluj reculegere

 

sus(2)jos(5)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns