taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej
politia locala gherla

Poliția Locală Gherla a dat amenzi de mii de lei în 2017 – șeful politiei a prezentat bilanțul

Ioan Georgiu, seful Politiei Locale Gherla, a prezentat raportul de activitate al serviciului, la finalul primului an de activitate. Raportul a fost adus la cunoștința consilierilor locali, primarului și viceprimarului, în ședința de la sfârșitul lunii martie.

Consilierii locali au putut afla că în perioada martie – decembrie 2017, Poliția Locală a desfășurat activități ce au avut ca obiectiv principal asigurarea ordinii și liniștii publice și siguranța cetățeanului, combaterea fenomenului de cerșetorie, a comerțului stradal neautorizat, urmărirea respectării legislației în domeniul construcțiilor și afișajului publicitar, activități de prevenire, precum și menținerea unui aspect civilizat al arterelor principale și al piețelor din municipiul Gherla.

sedinta consiliul local gherla

În cadrul Serviciului Poliției Locale sunt prevăzute un număr 23 posturi, respectiv un post Șef serviciu și 22 de polițiști locali structurați pe cinci compartimente.

Compartimentul ordinea şi liniştea publică şi paza bunurilor are un număr total de 12 posturi, din care 8 sunt ocupate și 4 vacante. Compartimentul circulația pe drumurile publice are un număr total de 4 posturi, toate vacante.
Compartimentul disciplina în construcţii şi afişajul stradal are un număr total de 2 posturi, ocupate. Mai exista un post vacant la compartimentul protecţia mediului și unul la compartimentul evidenţa persoanelor. Alte doua posturi sunt ocupate la compartimentul control comercial.

In raport se arată că de la infiintare, polițiștii locali au întreprins acțiuni în sfera lor de competență: patrulări pe raza municipiului Gherla și a localităților componente Băița, Hășdate și Silivaș, au acționat pentru  depistarea construcțiilor executate fără autorizație de construire, precum și verificarea respectării prevederilor autorizației. Au fost verificate societățile comerciale cu privire la existența acordului de funcționare sau a valabilității acestuia, s-au facut verificări în piețele agroalimentare și industrială cu privire la respectarea normelor legale de comerț, s-a verificat activitatea de taximetrie cu privire la existența și valabilitatea documentelor necesare în vederea desfășurării transportului de persoane în regim taxi. S-a urmărit depistarea și sancționarea persoanelor care au desfășurat activități de comerț stradal neautorizat, persoanele care au expus spre vânzare auto pe domeniul public sau privat al municipiului, a fost asigurată însoțirea și protecția reprezentanților Primăriei Gherla, precum și ai altor instituții, în executarea activităților specifice de control, s-au asigurat măsuri de ordine și liniște publică la instituțiile de învățământ.

Au fost desfășurate activități cu privire la prevenirea și combaterea absenteismului școlar, s-a asigurat ordinea și liniștea publică cu ocazia desfășurării manifestărilor prilejuite de evenimente publice, s-au efectuat verificări în vederea identificării persoanelor pentru care se existau mandate de executare a muncii în folosul comunității în vederea luării în evidență și prezentarea la muncă.

S-a asigurat fluidizarea traficului și închiderea temporară a străzilor în vederea executării unor lucrări de reparații la acoperișul clădirii A.N.A.F., pentru intervenția la înălțime la anumite imobile, a toaletării arborilor și copacilor care constituiau un pericol. S-au făcut acțiuni pe linie de circulație în vederea depistării și sancționării persoanelor care au săvârșit contravenții cu privire la oprirea, staționarea, parcarea, accesul interzis, au fost depistate și sancționate persoanele care au circulat cu vehicule cu tracțiune animală pe raza municipiului Gherla, precum și a celor care au lăsat animale nesupravegheate pe domeniul public, s-au desfășurat activități preventive privind depozitarea deșeurilor și informarea cetățenilor referitor la prevederile hotărârii Consiliului Local privind buna gospodărire a municipiului.

Amenzi de mii de lei

Rezultatele activităților derulate de Poliția Locală Gherla s-au concretizat în constatarea a 660 contravenții, dintre care 158 sancțiuni cu amendă, în valoare totală 36.200 lei, un număr de 502 avertismente scrise și verbale.

Din totalul de 158 procese verbale cu amendă au fost încasate 118, în valoare totală de 14.050 lei.

Contravențiile constatate raportate la actele normative în baza cărora s-au aplicat sancțiunile

Nr. crt. Act Normativ Contravenții constatate Valoare lei
1 HCL nr. 64/2017 privind reglementarea opririi, staționării și parcării neregulamentare pe domeniul public sau privat al municipiului Gherla 422 29.800
2 HCL nr. 73/2017 pentru reglementarea activităților comerciale pe raza municipiului Gherla 1
3 HCL nr. 89/2017 privind buna gospodărire a municipiului Gherla 1 500
4 HCL nr. 90/2017 privind circulația vehiculelor cu tracțiune animală pe raza municipiului Gherla 3 600
5 Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol 1 100
6 Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice 4 1.200
7 Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere 2 1.000
8 Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții 3 3.000
9 OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor 1
  TOTAL 438 36.200

Au fost soluționate un număr de 105 lucrări și sesizări, constând în efectuarea de verificări și aplicarea măsurilor legale, înmânări/afișări de procese verbale de contravenție etc.

Pregătirea polițiștilor

Pregătirea profesională a fost executată conform tematicii de pregătire profesională și de specialitate cu întreg efectivul serviciului sub coordonarea Șefului Poliției Locale, completată cu pregătirea individuală și studierea actelor normative în baza cărora își desfășoară activitatea polițiștii locali, fiind creată în acest sens și o mapă care cuprinde legislația necesară, se mai arată în raport.

Intre măsurile ce se impun pentru remedierea neajunsurilor constatate și creșterea eficienței activităților desfășurate se numără intensificarea activităților de pregătire profesională, prin școlarizare conform prevederilor legale, studiu individual, efectuarea instruirii și controlului polițiștilor locali din dispozitivul de siguranță publică, intensificarea controalelor la dispozitivul de siguranță publică și patrulare urmărind modul de executare a serviciului, sprijinirea și îndrumarea polițiștilor locali la întocmirea cu celeritate a actelor necesare cu ocazia constatării unor fapte de natură contravențională sau penală, conform aceluiași raport.

sus(7)jos(94)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

4 comentarii

 1. Nici macar o singura data nu am vazut masina Politiei Locale parcati regulamentar, da ei dau amenzi de parcari neregulamentare hai ma lasi.

  sus(103)sus(3)
 2. "Din totalul de 158 procese verbale cu amendă au fost încasate 118 în valoare totală de 14.050 lei", adica cam cat salariul a 4 politisti locali intr-o luna, iar Gherla are 22 + 1 :) Cam acestea sunt rezultatele Politie Locale Gherla. Tiganii cu carutele cirula in continuare nestingheriti prin oras, haos in trafic avem cat cuprinde, parcari pe treceri de pietoni, pe colt de strada, pe contrasens. Oare cate amenzi au dat celor de la ADP pt. gropile de pe strazi sau mizeria si praful care ne ineaca zilnic? Bine ca umbla sa verifice daca taranul care vinde 1 litru de lapte si 10 oua pe piata are autorizatie. Ne-am pricopsit cu inca 23 de mancatori de bani de la buget de parca nu aveam destui. Intr-un an au adus la bugetul local 14 000 lei iar pe salarii mananca 1 000 000 lei din taxele si impozitele noastre.

  sus(143)sus(1)
 3. ...cetaţene, ADP-ul pretinde (şi va încasa tarife cu 40% mai mari), ca să aibă poliţişti locali salariile pe care le ştii, dar şi patronatul lor, Primăria... consilierii vor sta cu burta la soare pe un buget astfel mărit, că aşa au hotărât... trai bun pe spinarea prostimii... no, câţi vor denunţa contractul?... pe căi legale...

  sus(130)sus(1)
 4. "Din totalul de 158 procese verbale cu amendă au fost încasate 118 în valoare totală de 14.050 lei". Iar totalul cheltuielior cu privire la Vouchere de vacanță de 1450 de lei pentru acesti minunati 23 de angajati va fi de 33.350. Minunat!!!

  sus(109)sus(1)

Lasă un răspuns