taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej
gherla pod gara cfr

Podul de la gara Gherla a fost reparat, gara modernizată, mai rămâne să prindă trenurile viteză – FOTO

Au trecut mai puțin de două luni de la începerea lucrărilor de reabilitare a podului peste calea ferată de la stația CFR Gherla și acestea au ajuns la final.

Podul a fost construit acum 35 de ani, în 1984, după ce podul anterior, cu structură din metal și trepte din lemn, a fost acroșat de încărcătura unui tren. Noul pod, mai înalt decât precedentul, a fost necesar și pentru a permite electrificarea căii ferate, realizată în același an.

Ani de zile nu s-a făcut nicio lucrare de întreținere, astfel că podul a ajuns într-o stare dezastruoasă, un focar de infecție, decorat cu graffiti obscene.

pod gara gherla

Începute la finalul lunii mai, lucrările au vizat reparația treptelor, a balustradelor, a tencuielii, a pasarelei și a acoperișului acesteia. Din păcate, s-a luat decizia desființării complete a cișmelei de la piciorul podului, care nu funcționa de ani de zile. Motivația ar fi aceea că oamenii lăsau robinetul pornit și că iarna îngheța instalația.

pod gara cfr gherla

Lucrarea nu a fost încă recepționată de beneficiar.

Recent au fost finalizate și lucrările de modernizare a clădirii gării, care are acum pereții exteriori izolați termic, interiorul a fost zugrăvit, s-a amenajat toaleta, s-a introdus un sistem de supraveghere cu camere video și urmează instalarea unei tabele electronice cu mersul trenurilor.

gara cfr gherla statie casa bilete

E plăcut pentru călători să simtă acum aerul proaspăt al unei clădiri care arată bine și are funcționalitate. Cu toate acestea, și mai important pentru ei ar fi fost trenuri curate, care circulă cu viteză de secolul XXI și fără întârzieri. Pentru toate acestea, mai este de așteptat. La fel și pentru șoferii care pierd minute în șir la barieră, după trenuri care circulă cu viteza melcului turbat. De avut în atenție și trecerile peste șine, pe strada Liviu Rebreanu și la Mintiu Gherlii, unde șoferii și mașinile au parte de zdruncinături serioase.

sus(117)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

2 comentarii

  1. Felicitari pentru Pod,....dar cu lucrarile la Strada Armeneasca cum ramane ?

    sus(15)sus(0)

Lasă un răspuns