taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca angajare camin rebeca santioana taga gherla dej cluj muncitor infirimiera asistenta sociala locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto
gara pod lucrari

Podul de la gară a fost închis pentru public, pe unde se mai poate circula și cât durează lucrările

Oamenii care au vrut să traverseze joi dimineața calea ferată pe podul de la gara din Gherla au fost opriți de avertismente.

„Trecerea oprită, atenție, sus de lucreză” s-a putut citi pe anunțurile de la cele două capete ale podului.

După reabilitarea clădirii gării, a venit în sfârșit rândul pasarelei. Aceasta se află în prezent într-o stare avansată de degradare, datorită faptului că aici nu s-au făcut lucrări de întreținere în ultimii 20 de ani.

Potrivit responsabililor, lucrările ar putea dura câteva săptămâni. Termenul de finalizare depinde mult și de starea vremii, tot mai capricioasă în ce privește ploile.

foto: joi au început lucrările de reparații la pod

gherla gara pod lucrari

Până la terminarea lucrărilor, accesul publicului va fi interzis pe pod în prima parte a zilei, dar va fi deschis după ora 17 în primele zile și dimineața până la ora 8, până când vor începe lucrările de amploare.

Pe perioada cât este închis, oamenii vor fi nevoiți să facă un ocol lung de aproximativ 1 kilometru, până la trecerile cu barieră de pe strada Liviu Rebreanu sau Horea, pentru a ajunge pe cealaltă parte a podului.

Conducerea stației CFR Gherla a transmis scuze pentru disconfortul creat cetățenilor și a dat asigurări că se fac eforturi pentru urgentarea lucrărilor.

Calea ferată a fost inaugurată la Gherla în 1881. La începutul anilor 1900 a fost construit podul peste șine. Acesta a fost afectat de bombardamentele din 1944.

foto: podul vechi de la gara Gherla, pe la începutul anilor ’40

gherla gara pod1940

La începutul anilor ’80, structura podului a fost afectată, după ce construcția a fost acroșată de încărcătura cu gabarit depășit a unui tren care a trecut prin stație. Vechiul pod a fost demolat și în 1984 s-a construit podul actual.

foto: lucrări la finalizarea podului de la stația CFR Gherla, 1984

gherla gara cfr pod 1984

sursa foto: Asociația Culturală Minerva

 

sus(37)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns