taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor
trojanexe andrei dunca gherla podcast

Podcasturi cu echipa de robotică de la liceul „Ana Ipătescu”, primul invitat Andrei Dunca

Chiar dacă a sosit vacanţa, membrii echipei de robotică Trojan Exe din cadrul Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla sunt deosebit de activi.

Sub conducerea profesoarei Ioana Butean, elevii au pus bazele propriului lor site. Inspiraţi de principiile First Tech Challenge, de Gracious Professionalism şi valorile promovate de Naţie prin Educaţie, au pus în practică ideea de a organiza din două în două săptămâni un podcast, prin care să invite persoane din diferite domenii care să le prezinte percepţia lor despre lume, tocmai pentru a introduce şi a accentua ideea de educaţie STEM. Totodată, motivul temeinic din spatele acestui concedpt stă în dorinţa de a aduce lumea împreună.

trojan.exe gherla podcast

Primul invitat al acestei serii interesante a fost joi Andrei Dunca, originar din Gherla, co-fondator împreună cu Sergiu Biriș al Triluliu.ro și LiveRail, companie care a devenit printre jucătorii de vârf la nivel global în ceea ce priveşte tehnologia de video advertising pe Internet. Andrei Dunca a copilărit la Gherla, unde a terminat şi şcoala gimnazială, fiind premiat la diferite olimpiade şi concursuri. A absolvit cu succes Liceul de Informatică din Cluj Napoca, continuîndu-şi studiile la Facultatea de calculatoare. A declarat în cadrul întîlnirii avute pe canalul de Youtube cu membrii Echipei de robotică Trojan EXE: „Cred că disciplina şi faptul că îţi setezi nişte obiective pe care încerci să le atingi este cea mai bună metodă. Altfel, dacă nu ai anumite obiective şi priorităţi sau dacă nu prioritizezi toate task-urile, devine copleşitor şi practic, ai o grămadă de făcut şi nu ştii de ce să te apuci. E foarte important să-ţi creezi o disciplină, să-ţi creezi o rutină, aşa că te poţi trezi în fiecare zi la aceeaşi oră sau poţi începe ziua la fel în fiecare dimineaţă. De exemplu, atunci când creezi nişte obiective, ajungi să fii destul de eficace cu timpul şi să ai rezultate, atît timp cât le iei pe rînd şi nu te gândeşti la toate deodată”.

Întrebat care este factorul care l-a motivat, invitatul a spus că este succesul echipei. „Practic, succesul echipei e şi succesul tău. Eşecul echipei e şi eşecul tău”.

Au fost sfaturi şi îndrumări utile pentru elevii liceului Ana Ipătescu, puşi pe fapte mari şi în acest an.

Szekely Csaba

sus(28)jos(1)

Lasă un răspuns