taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
pnl gherla sedinta

PNL vrea să câștige primăria din Gherla și Dej: „Trebuie salvate din ghearele socialiste”

PNL-iștii vor să conducă din nou municipiul Gherla, dar vor să cucerească și Dejul. Ei reproșează administrației „socialiste” că este „lipsită de viziune”.

A fost ședință cu lideri PNL din Cluj și Gherla vineri seară, la sediul PNL din centrul orașului. La întâlnire s-a discutat despre viitoarele alegeri locale și în special, despre viitorul candidat al PNL pentru primăria Gherla.

„Am regăsit aici o echipă închegată, determinată și aplecată către problemele cu care se confruntă gherlenii, generate în mare măsură de lipsa de viziune a administrației socialiste. Sunt convins însă că prin muncă și efortul tuturor membrilor, vom reuși că la alegerile locale viitoare să impunem o echipă de candidați care să câștige această primărie aflată acum sub conducerea PSD”, a declarat europarlamentarul Daniel Buda.

„Municipiul Gherla trebuie să devină un municipiu de dreapta, pentru că PNL are resursă necesară și calitatea umană ridicată care să se pună în slujba cetățenilor și să contribuie la creșterea nivelului de trăi al comunității. Doresc să le mulțumesc colegilor mei (…) pentru modul în care se luptă pentru că interesul cetățenilor de aici să fie reprezentat în forul local, județean, dar și în cadrul partidului”, a adăugat europarlamentarul. “Municipiul Gherla merită și trebuie să beneficieze de o administrație de dreapta, iar PNL are resursă umană capabilă să transforme acest oraș într-unul european”.

La ședință au fost prezenți, alături de Daniel Buda, Mircea Moroșan – primarul din Huedin și prim-vicepreședinte al PNL Cluj, Mircea Abrudean, secretar general al PNL Cluj, președintele TNL Cluj, Maria Forna, secretar general adjunct al PNL Cluj, consilierul județean Dorel Secară, vicepreședinte al PNL Cluj, Iuliu Sămărtean, consilier județean și vicepreședinte al PNL Cluj, care a prezidat ședința, membri de partid.

pnl gherla sedinta

pnl gherla sedinta

După Gherla, tot în cursul serii, a avut loc o ședință a biroului politic local PNL și la Dej, urmată de o întâlnire a biroului politic județean, la care au luat parte și Emil Boc, primarul Clujului și vicepreședinte al PNL Cluj, vicepreședintele PNL Adrian Oros, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mânzat.

“Dejul trebuie salvat din ghearele socialiste, iar singura soluție este o administrație liberală”, a fost mesajul lui Daniel Buda. „Din păcate, și aici, la fel că în mai toate comunitățile păstorite de primari PSD, incompetența și lipsa de viziune își spun cuvântul, iar cei care au de suferit sunt cetățenii. În 2020 Dejul va fi de dreapta, iar viitorul primar PNL, alături de echipa de consilieri locali și județeni ai PNL, vor reconstrui ceea ce PSD a știut să dărâme”.

emil boc pnl dej

foto: Facebook

Privind retrospectiv, PNL a câștigat după 1990 o singură dată primăria Gherla, în 2012, în alianța USL, când era aliat cu PSD. Atunci candidatul Sabo Marius a obținut 46,1% din voturi.

La Dej ar fi o premieră pentru PNL să câștige alegerile la primărie. Actualul primar Morar Costan de la PSD se menține în funcție de 10 ani, iar la ultimele alegeri, din 2016, a câștigat detașat, cu un scor uriaș, de peste 62% din voturi. După 1989, Dejul a mai fost condus de Gheorghe Benea, Alexandru Lăpușan (FSN), Ioan Petruț de la PUNR, care a câștigat alegerile din februarie 1992, Man Gheorghe Alexandru (PNTCD) din partea Convenției Democrate, după alegerile din 1996 și de independentul Ioan Ungur, care a câștigat fotoliul de primar în 2000 și 2004. In al doilea mandat, Ungur s-a înscris in PNL și a pierdut următoarele alegeri. In 2016, candidatul PNL Aurel Mureșan a obținut 25% din voturi.

În ce privește Gherla, singurul membru PNL care și-a exprimat până în prezent intenția de a candida la primărie la alegerile locale din 2020 este actualul președinte al organizației, Iuliu Sămărtean. Există însă speculații că au gânduri în același sens foștii primari Ovidiu Drăgan și Marius Sabo.

sus(63)jos(68)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

8 comentarii

 1. Întreb pentru un prieten: Să scăpăm din ghearele socialismul și să dăm orașele în ghearele cui? De 28 de ani veniți cu aceeași placa, toată clasa politică, v-ați compromis de mult, oameni fără caracter și personalitate ce sunteți voi.

  sus(38)sus(32)
  • ... no, spune-i prietenului tău că au fost aleşi oameni deja compromişi, de alţi compromişi, nulităţi şi slugi... şi la fel va fi dacă laşi pe alţii să voteze în locul tău...

   sus(22)sus(6)
   • Ceea ce îmi spuneți e evident de 28 de ani încoace. Alegătorii compromiși, nulitățile și slugile se vad in fiecare campanie electorală cum urla pe Facebook și prin oraș. Sper ca în următoarea campanie să vedem oameni cu coloana, verticali și integri care o să își doreasca să gospodărească orașul ca pe propria casă și viața, că de pui de năpârci suntem sătui sa ii mai vedem până și în ziarele locale.

    sus(26)sus(22)
   • Nu voteaza nimeni in locul tau, fiecare voteaza pentru el.
    Oricum ma apuca toata scarba sa vad ca un incompetent ca si fostul Primar Dragan vrea sa candideze din nou. PNL si cei de la PSD trebuie sa vina cu cineva competent, un bun gospodar, nu ca si actualul plavan care nu e in stare sa tina orasul curat. Pacat ca PNL-ul e setat pe autodistrugere, cu lozinci ca ceielalti sunt rai n-o sa ia nici 10%. Si mai ales atat timp cat indivizi ca si fostul primar (mustaciosul) si actualul primar (plavanul) fac parte din aceste partide, nu va asteptati la ceva bun.

    sus(28)sus(38)
 2. Robi,nu vreau sa te dezamagesc,dar speri degeaba,in urmatoarea campanie vor fi aceeasi ca si pana acum...

  sus(14)sus(19)
 3. Uitati-va la Mustaciosu' ce fața de om la care ii pasa de binele oamenilor are .
  Parca-l va pe escrocul de Dragnea :))

  sus(50)sus(63)

Lasă un răspuns