taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
prefectura cluj

PNL a pierdut prefectura la Cluj, guvernul Cîțu a numit un prefect UDMR

Guvernul Cîțu a numit în ședința de miercuri, 3 martie, patru prefecți propuși de UDMR, între care și la Cluj, a anunțat Uniunea Democrată a Maghiarilor din România.

În comunicatul UDMR se arată că organizațiile județene ale Uniunii au decis pe parcursul săptămânilor trecute persoanele care vor fi propuse în funcțiile de prefect și subprefect în județe. Ca rezultat al înțelegerilor din coaliție, nominalizărilor și numirilor de miercuri, UDMR va avea prefecți în următoarele județe:

  • Cluj – Tasnádi István Szilárd
  • Arad – Tóth Csaba
  • Satu-Mare – Altfatter Tamás-Ferenc își continuă activitatea ca prefect
  • Sălaj – Dari Tamás

În perioada următoare, Guvernul va numi și alți prefecți și subprefecți nominalizați de UDMR, se mai arată în comunicat.

„Este o mare onoare pentru mine faptul că UDMR m-a numit în funcția de prefect al județului Cluj”, a declarat Tasnadi Szilard, după anunțul numirii. „De asemenea, este o mare plăcere faptul că mulți oameni m-au felicitat și mi-au urat o muncă rodnică! Vă mulțumesc tuturor din suflet. tiu că această poziție este plină de responsabilități, de multă muncă și de provocări cotidiene, dar în același timp, fiecare provocare îmi dă putere, iar fiecare problemă poate fi rezolvată. Consider că este datoria mea să stabilesc o bună cooperare cu toate autoritățile publice locale din județ, cu organele statului și cu instituțiile publice deconcentrate. De mâine lucrez pentru județul Cluj, județ care face parte din inima mea. Vreau să continuăm construirea județul Cluj împreună!”

Postul de prefect al Clujului a fost ocupat din decembrie 2019 de Mircea Abrudean (PNL).  În februarie 2021, acesta a fost numit secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat. Funcția de prefect a fost preluată în interimat de subprefectul Irina Munteanu.

După informațiile care au apărut la începutul lunii februarie privind cedarea postului de prefect către UDMR, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că dacă guvernul nu își schimbă decizia, membrii organizației PNL Cluj ar putea trece la măsuri radicale, cum ar fi demisia din partid. Într-o scrisoare deschisă adresată conducerii PNL și guvernului, Tișe a considerat numirea noului Prefect de Cluj ca o „enormă greșeală”, „inadmisibilă pentru noi, ca membri ai PNL Cluj”.

„Spun asta în calitate de fost Prefect de Cluj, Senator și actualmente la al treilea mandat de Președinte al Consiliului Județean Cluj (din care două mandate ales prin vot direct de către cetățenii județului Cluj). Negocierile politice nu au ținut cont de performanță și profesionalism. PNL deținea postul de Prefect de Cluj. Consecințele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj. Sunt anumite limite și în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliție.
Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc.
Eu am făcut-o, și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul. Politica are și ea limite peste care nu ar trebui să trecem.
Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj. Acest demers al meu este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni. Numărul celor nemulțumiți de această decizie este însă infinit mai mare”, a mai spus Tișe.

sus(10)jos(45)

Lasă un răspuns