gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
mariflor gherla fabrica angajare inginer sofer muncitor sofer vanzator dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
copaci plantare fizesu gherlii

Plantări de copaci la Fizeșu Gherlii cu elevi din Gherla și Cluj-Napoca

Perioada 15 martie – 15 aprilie este denumită Luna pădurii, dar acţiuni ecologice sunt demarate şi mai devreme, adică la începutul lunii martie.

Un exemplu concret avem chiar din municipiul Gherla, unde astfel de activități au avut loc în urmă cu o săptămână, prin implicarea elevilor. Este vorba de un grup de peste 80 de elevi de la liceul „Kemény Zsigmond”, care împreună cu colegii lor de la Liceul Teoretic „Báthory István”din Cluj-Napoca, au plantat puieţi în comuna Fizeşul Gherlii, potrivit kronikaonline.ro.

Copiii au fost încântați să participe la acțiune, cu atât mai mult cu cât fiecare dintre ei are o plăcuță cu numele pe copăcelul plantat, iar peste câţiva ani, fiecare va avea ocazia să admire rodul muncii sale.

Această acţiune face parte dintr-un proiect mai vast iniţiat de un informatician din Cluj, Székely Endre, care are ca scop menţinerea unui aer curat în mediul rural, dar şi dezvoltarea la copii a simţului de ocrotire a naturii.

Astfel de activităţi ecologice vor mai avea loc în cursul acestei primăveri în împrejurimile municipiului Gherla, dar şi în alte zone ale judeţului Cluj, unde vor mai fi plantaţi puieţi de pomi de diferite specii pe nu mai puţin de 350 hectare.

Tot în cadrul acestui proiect ecologic, anul trecut, la plantările de sezon, au participat şi elevii şcolii Waldorf din Cluj-Napoca.

Szekely Csaba

foto: Facebook liceul Kemeny Zsigmond

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj tractari gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns