taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
dumitru pascuta gherla dumi

Piesa rap de la Dej pentru un rebel din Gherla. Abia scăpat din pușcărie din Elveția, îl așteaptă o altă pedeapsă

Deși în urmă cu câțiva ani promitea că se cumințește, iar la un moment chiar s-a angajat, Dumi, așa cum îl cunosc prietenii pe Dumitru Pășcuță din Gherla, a călcat din nou strâmb și a ajuns la răcoare, de această dată în Elveția.

La 34 de ani, Dumi are la activ 10 ani de închisoare, în țară și străinătate. Ultima condamnare a primit-o anul trecut, după cea mai de anvergură operațiune de până acum: furturi de biciclete, în valoare de o jumătate de milion de euro. Faptele s-au petrecut în Elveția, în cantonul Friburg. Aici, împreună cu un complice, pregătit cu un camion, sustrăgea biciclete scumpe. Treaba a mers o bună bucată de vreme, însă în cele din urmă, polițiștii au pus mâna pe ei.

„Cineva m-a sifonat, iar poliția și garda civilă ne-au supravegheat două luni de zile. Apoi au făcut un flagrant și ne-au prins”, a povestit Dumi. „După ce am încărcat mașina, l-au arestat pe șofer. După câteva ore, m-au săltat și pe mine, stăteam la o cafea la un bar”.

Dumi a stat în arest preventiv doi ani de zile.”La Berna am fost dus cu lanțuri la picioare în fața procurorului de anchetă, am stat câte opt-zece ore pe zi la audieri. După doi ani de arest preventiv, în octombrie anul trecut, am primit condamnarea, de trei ani și trei luni de închisoare, pentru 157 de fapte. În decembrie m-au eliberat, mi-au dat și 10 ani de interdicție pe Elveția”.

Scăpat din pușcăria elvețiană, Dumi a revenit acasă. Între timp s-a apucat de sport, merge la sala zilnic, unde trage de fiare.

dumitru pascuta gherla dumi

După o discuție cu rapperul Claus de la Dej, căruia i-a povestit viața plină de aventură de care a avut parte până acum, cei doi au căzut de acord să scoată o piesă.

Claus a venit cu rimele, iar în urmă cu o săptămână, a fost lansată piesa „Dumi Dumitru”, cu un videoclip pe YouTube (atenție, text licențios)

Dar pentru Dumi, zilele de libertate sunt în continuare numărate. În urmă cu doi ani a cumpărat un permis fals de Ucraina. El a povestit că a circulat liniștit cu mașina și că la un moment dat, polițiștii l-au oprit pentru viteză excesivă și i-au reținut permisul pentru 30 de zile. „Abia când m-au oprit polițiștii în Elveția și-au dat seama că permisul e fals”.

Dumi se așteaptă la o pedeapsă de 1-2 ani. „Acum profit de ultimele zile de libertate. Sunt foarte cuminte și îmi aștept condamnarea”, spune el, resemnat.

Luni, 1 martie, de la ora 10, la Judecătoria Dej se va da sentința în acest caz.

sus(21)jos(26)

2 comentarii

  1. J*** asta mi-a furat o bicileta noua de 1500 lei acum 12 ani.

    sus(7)sus(0)
  2. Astea sunt ``valorile`` care sunt promovate in Romania. Si ne mai miram ca copiii vad aceste ``iesiri`` ca fiind cool. Daca ii intrebi de Eminescu, te intreaba ala care manelist ii. Apoi cand mai vad si comentarii cu ``respect`` ma apuca groaza. Merita respect daca aducea un aport societatii, un infractor merita doar catuse, si cu asta am terminat.

    sus(4)sus(0)

Lasă un răspuns