taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
politie dej

Petreceri oprite de polițiști la Gherla și Dej, ce amenzi s-au dat – VIDEO

Sâmbătă seara, între orele 18-24, polițiștii municipiului Gherla alături de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj, au desfășurat o acțiune pentru reducerea la minim a efectelor generate de pandemia de Covid-19.

Cu această ocazie au fost verificate șase unități de alimentație publică de pe raza de competență, în vederea verificării modului de respectare a prevederilor specifice, aplicabile în contextul epidemiologic actual.

Astfel, în jurul orei 22.30, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta unul local de alimentație publică din Gherla se află în desfășurare evenimente private.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că în incinta localului au loc două evenimente private, desfășurate în săli distincte dotate cu aparatură de sonorizare specifică unor petreceri.

În interiorul locației au fost identificate și legitimate 19 persoane, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 de lei în conformitate cu Legea 55/2020 și o sancțiune la Legea 61/1991R în valoare de 500 de lei.

Totodată, au fost identificați organizatorii celor două evenimente, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

În același interval, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej și Secției 5 Poliție Rurală Dej, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării de Jandarmi Mobile, dar și de polițiști locali din cadrul Poliției Locale Dej, au desfășurat activități preventiv-reactive pe raza municipiului și a comunelor arondate.în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19, prin verificarea modului de respectare a măsurilor stabilite în contextul actual al stării de alertă.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificate 14 societăți comerciale, respectiv localuri de alimentație publică și săli de jocuri.

Totodată, au fost verificate în trafic peste 70 de vehicule și legitimate 153 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, 31 dintre acestea pentru nerespectarea normelor de circulație pe drumurile publice conform OUG 195/2002R și 14 pentru încălcări aduse prevederilor Legii 55/2020.

În jurul orei 18.30, cu ocazia verificărilor efectuate la un local de alimentație publică, s-a stabilit faptul că nu sunt respectate normele legale de distanțare socială, localul funcționând la aproximativ 60% din capacitate. Astfel, administratorul societății a fost sancționat în conformitate cu Legea 55/2020.

Totodată, cu ocazia unui alt control, efectuat în jurul orei 20.30, s-a stabilit faptul că același local continuă să funcționeze, la o capacitate de aproximativ 90%, motiv pentru care a fost luată măsura sancționării contravenționale a admistratorului societății și a fost dispusă încetarea activității.

Cele două sancțiuni aplicate la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 sunt în valoare de 5.000 de lei.

foto, video dejeanul.ro

sus(11)jos(23)

Lasă un răspuns