taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
gherla vedere aeriana centru

Petiție pentru păstrarea zonei verzi a părculețului central din Gherla

O petitie online pentru pastrarea zonei verzi a orasului a fost lansata pe site-ul petitieonline.com, pe 2 martie 2014. Este vorba de zona verde din centrul orasului, care ar urma sa fie inlocuita cu o piata moderna, cu dale, conform unui plan al municipalitatii.

Petitia a fost semnata in doua zile de 61 de persoane, care doresc pastrarea zonei verzi din parculetul central al municipiului Gherla. Printre semnatari se afla si deputatul de Gherla Radu Zlati, care considera ca este necesara o consultare a populatiei pe acest subiect.

In petitia online, adresata Primariei Gherla, se arata:

1.Considerăm că decizia de degajarea a pietei centrale de la Biserica Armeneasca de vegetatia actuala si transformarea intregului platou intr-o alee pietonala nu trebuie luată fără ca publicul să fie consultat

2.Avand in vedere temperaturile caniculare din ultimii ani spatiile verzi trebuie mentinute sau crescut numarul lor

3.Semnatarii acestei petitii nu suntem de acord cu degajarea pietei centrale de vegetatie.

La aceeasi petitie au aparut o sumedenie de comentarii, prin care se solicita renuntarea la planul care ar urma se elimine zona verde din centrul orasului.

Vezi aici petitia si comentariile celor care au semnat-o

 

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

7 comentarii

 1. Dacă primarul și-a propus acest obiectiv,este greu de oprit pentru că există doar două instituții care pot face acest lucru-Consiliul Local sau Referendumul.Celelalte,consultarea publicului,petițiile sunt consultative.Dar și cu referendumul ajungem în Consiliul Local,pentru că acolo se aprobă sau nu se aprobă declanșarea lui.Dacă revedeți materialul de la Digi,chiar și doar linkul de mai sus,veți remarca că se pregătește un proiect amplu,în care părculețul va fi parte integrantă (și nu separat)ce se va dori depus pentru finanțare pe fonduri europene.Consilierii locali vor fi puși să voteze în integralitate acest proiect(de fapt la UE se depune un master plan,proiectul vine după aia).Dacă nu vor vota (datorită parcului)se va spune-vedeți,am vrut să accesez fonduri europene,dar consilierii nu m-au lăsat.Sau se va spune că la proiectare se va ține cont de observații dar după va face tot cum vrea el.
  Este un subiect delicat,făcut fără consultare și fără să ni se spună care sunt beneficiile.

  sus(0)sus(0)
 2. CONTINUARE
  Domnule primar,întrebat de moderator care a fost reacția gherlenilor după expunerea variantelor ,că este adevărat că gherlenii ar vrea ca parcul să rămână așa ați răspuns-Este greu de spus că gherlenii!!Ce ați vrut să spuneți???Că votul masiv pe gherlainfo împotriva proiectului nu a fost dat de gherleni?? Ori sunt gherleni(rasa pură)și gherleni(viniturile)???? Domnule,fiți mai clar în explicații !!!Ați evitat să dați nume de străzi care vreți să devină pietonale(poate nu le știți numele).Să spuneți de aici până aici,pța Libertății,Bobâlna,Șincai,Dragoș Vodă,Armenească,Avram Iancu,1 dec.1918 și care or mai fi pe acolo.Fațadele căror clădiri (că prin tăierea copacilor se vor vedea toate)vor fi modernizate pe fonduri și care pe bani publici??
  Apropo,domnule primar,străzile Armenească și Dragoș Vodă sunt foarte circulate auto,mai nou chiar și M.Viteazul și Ștefan cel Mare!!!
  Buneștenii sunt gherleni de rasă pură sau vinituri ???

  sus(0)sus(0)
  • Moderatorul ala n-are nici o vocatie cu meseria de moderator. L-am vazut odata si m-am crucit, ziceai ca mai-mai il apuca somnul sau lesinul acolo in direct, atata e de bleg. De intrebari "deranjante" nici nu mai zic nimic, parca ii este frica sa-i supere cu ceva pe invitati, sa-i atinga in punctele sensibile unde ii doare, unde au probleme. Io l-as da afara in locul lui Paskany !

   sus(0)sus(0)
 3. Avem o policlinica de ti-e scarba sa intri in ea. Nu s-a schimbat nimic, arata ca si acum 40 de ani cand s-a construit. Nu sunt termopane, gresie , faianta, dar sunt aceleasi 'laitze' din 1900 toamna, pe care daca te asezi cazi prin ele atata sunt de coapte!! Si culmea, primarul vrea sa faca tot ce nu are nevoie primordial populatia, si nu-i cere nimeni asemenea schimbare. In cinema-ul nou renovat vor intra poate 5-10 clienti pe zi, in policlinica intra zilnic 200 de pacienti, dar nu se renoveaza decat unde e interesat direct primarul nu populatia. Primarul asta nu trebuie sa apuce 4 ani de mandat !!!

  sus(0)sus(0)
 4. Strazile din apropierea parculetului ,intradevar, trebuie amenajate caci arata jalnic , dar nu vad de ce ar fii nevoie de o reamenajare a parculetului, el nu s-ar incadra asa cum este el acuma sau eventual putin mai aranjat in eventualul proiect? Nu s-ar aloca fonduri europene decat daca s-ar defisa tot? Nu se acorda fonduri numai pentru pavaje si betoane,pentru spatii verzi nu se aloca fonduri?

  sus(0)sus(0)
 5. Eu sunt de acord cu modernizarea,dar sa se pastreze cat mai mult spatiu verde si dupa modernizare sa fie angajat un agent de paza pentru ca unii considera parculetul teren de sport,vara zilnic vezi copii jucandu-se cu mingea si distrugand vegetatia,iar parintii se uita doar aprobator la ei.Nu am nimic impotriva copiilor,si eu am un bebelus,dar cred ca primarul ar trebui sa investeasca ceva bani in niste cursuri civice in aer liber ptr cetateni,deoarece unii au un comportament ce lasa de dorit.Stau la barfe pe bancile din parculet,scuipa coji de seminte pe jos si le trebuie spatiu verde dar nu stiu respecta nici macar ceea ce au.Sper sa nu se supere nimeni pe mine,dar asta e adevarul,e valabil si ptr parculetul Minerva.

  sus(0)sus(0)

Lasă un răspuns