taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
teka tabara copii gherla szamosujvar

Peste 100 de copii în tabăra de meşteşuguri de la Fundaţia Teka

Vineri după-amiază, curtea Fundaţiei Culturale „Téka” din Gherla a fost deosebit de aglomerată. Alături de copii, zeci de părinţi au luat cu asalt această locaţie, unde a avut loc închiderea festivă a taberei de meşteşuguri populare.

În fiecare vară, copii şi tineri participă la cursurile care au menirea de a promova meşteşuguri tradiţionale ca ţesutul, olăritul, pictura, sculptura etc.

În acest an au participat 108 de copii din mai multe localităţi ale Transilvaniei, dar si din Ungaria si chiar Belgia. Timp de o săptămînă, sub îndrumarea profesoarei Egri Hajnal, tinerii au făcut cunoştinţă cu tainele meşteşugurilor populare, realizînd sute de lucrări. Cu obiectele realizate de ei au plecat acasă, amintire a activităţii lor creatoare din timpul cursului.

teka tabara copii gherla

foto: Fundatia Teka

În ultima zi, în curtea fundaţiei şi pe strada Mihai Viteazu, gazdele au amenajat o expoziţie, iar părinţii şi trecătorii au avut ocazia să admire lucrările de artizanat realizate în perioada cursului.

Pe perioada taberei, copiii au mai vizitat obiective culturale şi istorice, bisericile din oras, împrejurimile, au fost angrenaţi în diverse activităţi sportive şi jocuri distractive.

Szekely Csaba

sus(8)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns