taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mobila montaj outlet locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician
excavator gherla proiectil

Pericol de explozie lângă blocurile de la gară, s-a descoperit un proiectil din război – VIDEO

Un excavatorist care lucra miercuri după-amiază la lucrările de modernizare de pe strada Victoriei din Gherla a observat la un moment dat că a luat în cupa excavatorului un obiect metalic.

Omul a oprit utilajul și a descoperit că era vorba despre un proiectil. Acesta se afla îngropat în pământ, la adâncime mică, aproximativ 20 de centimetri.

proiectil gherla

S-a dat imediat alarma prin 112 și au intervenit echipaje de la Poliția Locală, poliția națională și de la Jandarmerie.

Zona a fost închisă circulației, iar oamenii au fost îndemnați să nu se apropie. Pericolul a fost cu atât mai mare cu cât prin zona respectivă trece o conductă de gaz.

politie gherla gara

La locul evenimentului s-a prezentat un pirotehnist de la Inspectoratul Pentru Situații de Urgență Avram Iancu din Cluj-Napoca, care a constatat că este vorba despre un proiectil explozibil, de calibru 105 mm. Acesta avea focosul intact și putea exploda în orice moment.

Proiectilul provine din timpul celui de-al doilea război mondial, când zona gării a fost bombardată din avioane. Aici staționa o garnitură germană încărcată cu muniție de război. Cel mai probabil, proiectilul a căzut într-un loc mai moale și nu a explodat.

Proiectilul a fost preluat și transportat la Cluj, urmând să fie detonat în condiții de siguranță.

Întrucât în ultimii ani s-au găsit numeroase proiectile în zona gării, nu este exclus ca în timpul lucrărilor la drum să se mai facă descoperiri de acest gen în perioada imediat următoare.

video în continuare

O descoperire și mai interesantă a fost făcută marți, la Câmpia Turzii. Aici a fost găsit în timpul lucrărilor de lângă un cartier de blocuri un proiectil foarte periculos, care cântărea peste 100 de kilograme, de calibru 240 mm. Și acesta provine din cel de-al doilea război mondial și nu ar explodat după ce ar fi căzut într-o zonă mlăștinoasă.

proiectil campia turzii

„Monstrul” a fost preluat și transportat în vedea detonării.

sus(8)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns