taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej
politie perchezitie cluj

Percheziții la persoane și firme din Cluj și Arad

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Cluj, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală.

Miercuri dimineață sunt derulate 11 percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj şi o percheziţie domiciliară în judeţul Arad, la domiciliile unor persoane şi la societăţile comerciale administrate de acestea.

Persoanele vizate sunt bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, comise în perioada 2014-2020.

În fapt, ar fi fost evidențiate în actele contabile şi în alte documente legale, cheltuieli nereale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Totodată, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea în documentele contabile sau în alte documente legale a impozitului pe venit al salariaţilor şi a contribuţiilor sociale, pentru peste 7.000 de angajaţi a patru socieţăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Arad.

Din cercetări a reieșit și că s-ar fi omis înregistrarea în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale a unor venituri, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, constând în impozit pe venit a microîntreprinderilor şi impozit pe profit.

În cauză, prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31.000.000 de lei, urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii, în vederea recuperării acestuia.

ACTUALIZARE

Patru membrii ai unei familii din judeţul Cluj, sprijiniți de contabili, au înființat în perioada 2014-2020 patru societăți comerciale prin care au desfăşurat activități economice. În documentele legale ale societăților au fost evidențiate cheltuieli fictive şi totodată s-a omis evidențierea impozitelor datorate bugetului de stat, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de circa 31. 000.000 lei.

În urma activităților de percheziție s-au identificat documente şi bunuri de valoare, respectiv autoturisme, bani şi bijuterii asupra cărora s-a instituit măsura sechestrului.

În cursul zilei de 10 Iunie, cinci inculpați au fost reținuți şi plasați în centrul de reținere şi arest preventiv, iar în cursul zilei de 11 Iunie, aceștia au fost prezentați judecătorilor de la Tribunalul Cluj cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

foto: arhiva

sus(20)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns