taxi gherla telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant angajare locuri de munca infirmier camin varstnici rebeca santioana gherla dej cluj angajare locuri de munca gherla dej cluj tehnician mezeluri mariflor
pelerini salaj iclod

Pelerini spre mănăstirea Nicula, primiți și binecuvântați la Iclod – VIDEO

Pelerinajele pe jos la Mănăstirea Nicula, la marea sărbătoare de la mijlocul lunii august, cu tradiție îndelungată, sunt afectate în 2020 de Covid-19, virusul care a pus întreaga planetă pe jar.

Procesiunile mari, cu sute de participanți, de toate vârstele, au fost anulate de autorități anul acesta, pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Însă grupuri mai mici de credincioși și-au păstrat obicieiul de parcurge pe jos drumul până sus în deal, la Nicula.

Joi seara, un grup de aproximativ 70 de pelerini, porniți din Sălaj, au ajuns la Iclod, locul de origine al pictorului Luca, cel care a lăsat moștenire Icoana Maicii Domnului, despre care se crede că a lăcrimat.

Pelerinii din Sălaj, din localități ca Valcău de Jos, Buciumi sau Plopiș, participă cu sfințenie la procesiune de ani de zile. Coordonatorul lor, Veronica Olar, este nelipsită la pelerinaj, de 26 de ani.

pelerini iclod preot salaj

Credincioșii de pe meleaguri sălăjene au fost întâmpinați la ceas de seară, la biserica Sf. Nicolae, de preoții Nicu Claudiu Herinean de la Iclod, Alexandru Man de la Fundătura și de primarul comunei, Emil Pîrțoc. Pelerinii au fost binecuvântați anul acesta de Preasfințitul Benedict Bistrițeanul.

video în continuare

Călătorii au fost așteptați cu hrană de gazdele primitoare, iar noaptea și-au petrecut-o în corturi, în curtea bisericii.

Vineri dimineață, după ce s-au împărtășit, au pornit pe traseul de 17 kilometri, prin Gherla, până la Nicula.

sus(12)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns