ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
pelerinaj gherla nicula manastire

Pelerinajul tinerilor pe jos la Nicula

Arhiepiscopia Clujului și asociațiile de tineret din eparhie organizează sâmbătă, 9 aprilie 2022, a 11-a ediție a Pelerinajului Tinerilor. Acesta se desfășoară pe jos, pe o distanță de 18 kilometri, de la Iclod până la Gherla și apoi la Mănăstirea Nicula.

Pot participa atât tineri, cât și adolescenți însoțiți de preoții din parohii.

Iclodul a fost ales pentru că pictorul Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula a fost preot în Iclod.

Acțiunea va începe cu o rugăciune și o binecuvântare oficiate de Preasfințitul Părinte Benedict la Catedrala Mitropolitană din Cluj, după care participanții se vor deplasa la Iclod cu autocarele.

De acolo, tinerii vor străbate pe jos satele purtând ripide și toacă, oprind la bisericile de pe traseu.

Pelerinii vor ajunge la mănăstire în jurul orei 18, unde se vor închina Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului și vor participa la slujba Vecerniei.

nicula cluj iclod pelerinaj tneri jos 2022 program

La pelerinajul anual al tinerilor participă în jur de 900 de participanți. Pelerinajul Tinerilor este public, iar cei care doresc pot participa și pe cont propriu, cu soluții proprii de transport la și de la pelerinaj.

Organizațiile de tineret implicate în gestionarea pelerinajului sunt ASCOR Cluj, ATCOR Cluj, Liga Studenților, Asociația Prietenii Bisericii Studenților din Cluj- Napoca, Facultatea de Teologie și Asociația Elevilor din Cluj, ATCOR Gherla, Liga Tinerilor de la Dej.

foto: arhiva

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns