irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
angajare sofer transport mobila gherla dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
nicula pelerinaj gherla

Pelerinajul Tinerilor pe jos la Nicula

„Pelerinajul Tinerilor”, organizat tradițional în postul Paștelui, a ajuns la ediția a XIII-a.

Deplasarea pe jos până la Mănăstirea Niculare are loc sâmbătă, 1 aprilie. Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Clujului şi Asociaţiile de tineret: A.S.C.O.R. Cluj, A.T.C.OR. Cluj, la care se adaugă Asociația „Prietenii Bisericii Studenților” din Cluj- Napoca, Liga Studenților Cluj, Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”, Facultatea de Teologie Ortodoxă şi Asociația Elevilor – Cluj, A.T.C.O.R. Gherla și Liga Tinerilor de la Dej, informează radiorenașterea.ro.

În acest an, alături de tinerii din Arhiepiscopia Clujului, va fi și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul.

Pelerinajul va debuta la ora 10:30, la Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca, cu o slujbă de binecuvântare, după care se vor rosti rugăciuni speciale de călătorie.

La ora 11:00, tinerii vor pleca cu autocarele din Piața „Avram Iancu” nr. 18 spre biserica ortodoxă din Iclod, unde va avea loc debutul pelerinajului pe jos, pe traseul Iclod – Livada – Gherla.

„Cei 17 km ce despart localitatea Iclod de Mănăstirea Nicula vor fi parcurși în cântări religioase, conversaţii, rugăciune personală, prietenii și admirarea peisajului de primăvară”, anunță organizatorii.

Primul popas al pelerinilor va avea loc la biserica „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Gherla, unde li se vor alătura tinerii din Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Gherla şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Dej.

La Memorialul Gherla se va săvârși o slujbă de pomenire a celor ce au pătimit în temnițele comuniste. Apoi se vor parcurge și ultimii 6 km pe jos, prin satul Nicula, până la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”. Ajunși în incinta mănăstirii, participanții se vor închina Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus și vor participa la slujba Vecerniei cu litie.

Întoarcere spre Cluj-Napoca se va face cu autocarele, puse la dispozițe de organizatori.

Pelerinajul este deschis și altor tineri din alte județe ale țării, iar doritorilor organizatorii le oferă cazare în Cluj-Napoca.

Pelerinajul Tinerilor pe Jos este o acţiune anuală, dedicată Maicii Domnului şi presupune parcurgerea pe jos a aproximativ 17 km de la Iclod până la Mănăstirea Nicula, în a cincea săptămână din Postul Paștilor.

video gherla info

foto: arhiva

angajare loc de munca sofer distributie gherla dej cluj fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns