ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
nicula pelerinaj gherla

Pelerinaj la Nicula, aproape 700 de pelerini, cu credință, prin ploaie, la mănăstire, în Postul Paștilor – VIDEO

Un grup format din sute de pelerini au pornit sâmbătă pe jos, spre Mănăstirea Nicula. Este vorba despre un pelerinaj tradițional al tinerilor, aflat la a XI-a ediție. 

Ca o jertfă înaintea lui Dumnezeu, în Postul cel Mare, dar și ca dragoste pentru Maica Domnului, un grup de tineri refac la pas drumul icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului aflata la mănăstirea Nicula, pictată de preotul Luca din Iclod.

Dimineața la ora 10.30 a avut loc o rugăciune, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Pelerinii au primit binecuvântarea IPS Andrei, care le-a adresat celor prezenți un scurt cuvânt de învățătură și le-a urat un pelerinaj cu mult folos duhovnicesc. Apoi autocarele au pornit spre Iclod.

pelerinaj iclod nicula

De la biserica Sf. Ierarh Nicolae din localitate, cu un scurt moment de rugăciune, alături de Părintele Episcop Benedict Bistrițeanul, a început drumul pe jos spre Gherla, pe o distanță de 10 kilometri. Au luat parte în jur de 300 de persoane. Vremea a fost potrivnică și a plouat în mai multe rânduri, dar în cele din urmă, ploaia s-a oprit.

În jurul orei 14,30 pelerinii au ajuns la Gherla. La biserica Sf. Treime de pe strada Clujului au fost întâmpinați de protopopul Paul Isip și preoți din oraș.

După un răgaz pentru odihnă și hrană, participanții au pornit spre Mănăstirea Nicula, pe o distanță de 7 kilometri.  Un mic popas a avut loc și la Mănăstirea „Sfinții 40 de Mucenici” – Memorialul Gherla.

Până la Nicula, numărul participanților a crecut până la aproape 700 de persoane, mai ales tineri, dar și copii mici cu părinți și vârstnici.

gherla pelerinaj nicula

Echipaje de poliție și jandarmerie au asigurat desfășurarea fără incidente a pelerinajului. Două femei în vârstă, care nu au mai putut continua drumul la un momentat dat, au fost ajutate de forțele de ordine să ajungă la destinație și au fost transportate cu mașina.

Ultima sută de metri a călătoriei a fost stropită din nou de o ploaie bogată.

La ora 18, pelerinii au ajuns la mănăstire, sus în deal. Aici au fost întâmpinați de gazde.

nicula manastire preot

După ce s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, pelerinii au participat la slujba Vecerniei cu Litie, oficiată de Preasfințitul Părinte Benedict, în sobor de clerici. La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia l-a evocat pe vrednicul de pomenire Episcop Vasile Flueraș (Someșanul), promotorul și sufletul acestui îndătinat pelerinaj.

Seara s-a încheiat cu agapa frățească oferită de obștea Mănăstirii Nicula. Opt autocare au preluat în cursul serii credincioșii veniți de la Cluj-Napoca și i-au transportat acasă.

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Vadului, Feleacului și Clujului, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – filiala Cluj-Napoca, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj, Liga Studenților din Cluj, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Asociația Prietenii Bisericii Studenților Cluj-Napoca, Asociația Tinerilor Creștini din Cluj-Napoca, Gherla și Dej.

video în continuare

 

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns