mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj loc spatiu joaca copii gherla conte pret cabinet orl gherla dej cluj anunt loc de munca gherla vanzator chiosc salariu
nicula manastire ploaie

Pelerinaj pe jos la mănăstirea Nicula cu IPS Andrei, se anunță ploi și furtuni în noaptea marii sărbători

Miercuri la amiază începe pelerinajul pe jos de la Gherla spre Mănăstirea Nicula. Vremea se anunță potrivnică, întâi cu căldure mare, iar apoi cu ploi consistente și chiar furtuni.

Procesiunea intitulată „La Nicula colo-n deal” va porni în jurul orei 12 de la biserica Sf. Nicolae din parcul mare al orașului. Este anunțată prezența, ca în fiecare an, a mitropolitului Andrei Andreicuț, înconjurat de un sobor de arhierei și preoți.

Traseul pe care se va desfășura pelerinajul este centru – strada Bobâlna – strada Liviu Rebreanu  – Memorialul Gherla – Mănăstirea Nicula.

Procesiunea este organizată de Protopopiatul Ortodox Român Gherla, Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului Nicula, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Vadului, Feleacului și Clujului.

În aceeași zi are loc un pelerinaj al credincioșilor greco-catolici. Acesta va începe la ora 16, când se va porni în procesiune pe jos de la capela “Duminica Sfintelor Femei Mirofore” din Gherla, de pe strada 1 Decembrie 1918.

Joi, 15 august 2019, în ziua marii sărbători cunoscută și cu numele de “Sfânta Maria Mare”, la ora 9.30 va începe, în curtea bisericii din Nicula, Sfânta Liturghie arhierească celebrată de către Preasfinția Sa Florentin, Episcopul de Cluj-Gherla împreună cu un sobor de preoți. La încheierea Sfintei Jertfe Liturgice se va face rugăciunea către Fericiții episcopi martiri și venerarea moaștelor Fericitului Episcop Iuliu Hossu.

La orele pelerinajului sunt anunțate din nou călduri mari, cu temperaturi care pot depăși 30 de grade. Spre seară însă, vremea va deveni instabilă și se pot produce furtuni, iar în cursul nopții de miercuri spre joi sunt așteptate ploi.

Administrația Națională de Meteorologie a emis deja o informare de vreme instabilă, valabilă în întreaga țară. Potrivit acesteia, până vineri dimineața vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice ale României, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

În cursul zilei de joi, cerul va fi mai mult acoperit, iar temperaturile vor scădea dramatic și nu se vor mai depăși 20-22 de grade.

În aceste condiții, pelerinii sunt îndemnați să se echipeze corespunzător, atât pentru soarele fierbinte de la amiază, cât și pentru ploile ce ar putea veni pe timpul nopții.

foto: arhiva

sus(3)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns