angajare bucatar gherla dej cluj locuri de munca

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sofer mariflor spalatorie auto self service gherla petrom locuri de munca gherla angajare sofer livrare pizzerie al kimbo vintahe pub vanzare gherla dej cluj cafenea afacere salon masaj gherla vitality

pelerinaj iclod nicula

Pelerinaj pe jos de la Iclod la Mănăstirea Nicula, cu popas la Gherla – VIDEO

De nouă ani, în preajma sărbătorilor de Paște, sute de tineri credincioși participă la un pelerinaj pe jos de la Iclod la Nicula, dedicat Maicii Domnului, pe un traseu de 17 kilometri, care trece prin Gherla.

Sâmbătă dimineața s-a dat startul pelerinajului la Cluj-Napoca, unde participanții au primit binecuvântarea ÎPS Andrei, la Catedrala Mitropolitană. Apoi mijloacele de transport i-au adus la Iclod, unde începe pelerinajul pe jos.

La orele amiezii, pelerinii au coborât la Biserica Ortodoxă din Iclod, iar de acolo a început traseul spre Gherla, în cântări religioase.

În jurul orei 14,45 este programată oprire la biserica Sf. Treime de pe strada Clujului din Gherla. Aici are loc un popas pentru mâncare și odihnă. La Gherla se alătură Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Gherla şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Dej. Participanții vor face o oprire și la Memorialul de la ieșirea din oraș spre Fizeșu Gherlii.

video în continuare: pelerinii pe traseu, de la Iclod spre Gherla

foto: Facebook/ASCOR; imagini video primite de la Alex

Sosirea la Mănăstirea Nicula este estimată în jurul orei 18. Aici pelerinii se vor închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, va avea loc o vecernie cu litie, iar participanții vor lua masa, o cină oferită de mănăstire.

Seara la ora 20 are loc întoarcerea spre casă.

Dacă în 2018, vremea a fost potrivnică și a plouat, anul acesta soarele cald a ieșit dintre nori și îi călăuzește pe pelerini spre destinație.

Pelerinajul este organizat de Arhiepiscopia Clujului şi Asociaţiile de tineret A.S.C.O.R. Cluj, A.T.C.OR. Cluj, Liga Studenților, Facultatea de Teologie şi Seminarul Teologic.

video în continuare

sus(23)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns