hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj kimbo pizza gherla livrare la domiciliu telefon locuri de munca gherla dej cluj sofer distributie mariflor centru gama gherla dej locuri de munca angajare vanzator

pelerinaj gherla nicula manastire

Sute de oameni în pelerinaj pe jos de la Gherla la Mănăstirea Nicula – VIDEO

Peste 600 de pelerini au luat marți la amiază calea de la Gherla spre Mănăstirea Nicula, într-un pelerinaj tradițional.

Pelerinajul pe jos de la Gherla la Mănăstirea Nicula, la sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, are loc în fiecare an, pe 14 august. Mii de oameni din toate colțurile țării se adună la mănăstirea din județul Cluj, unde se roagă pentru sănătate și alungarea necazurilor.

În alaiul pelerinilor s-a alăturat IPS Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, întâmpinat la sosirea la Gherla de oficialități locale și județene. IPS Andrei a fost însoțit de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolit de Hama și Preasfințitul Părinte Qais, Episcop de Erzurum din Patriarhia Antiohiei. Un grup de tineri i-au așteptat pe oaspeți cu pâine și sare.

Într-o scurtă cuvântare la biserica Sf. Nicolae din parcul mare, IPS Andrei a transmis un mesaj credincioșilor: „Bine zice priceasna, călători veșnic pe o mare zbuciumată, noi ne-am pus în Tine chiar nădejdea noastră toată. Marea e zbuciumată, de rugăciune e nevoie, ca să se pună liniște și pace pe marea vieții învolburată”.

Pelerinii au trecut prin centrul orașului și de acolo s-au îndreptat spre Nicula, într-o călătorie de 7 kilometri, pe soare și căldură mare, în cântări religioase.

Pelerinii s-au oprit la Mănăstirea Sfinții 40 de Mucenici, Memorialul Gherla, unde s-au rugat pentru odihna veșnică a celor care au pătimit în închisori.

La poarta așezământului monahal de la Nicula au fost întâmpinați de starețul manastirii, arhimandritul Nicolae Moldovan, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, arhimandritul Dumitru Cobzaru, preoţi şi credincioşi.

Mai multe echipaje de poliție și jandarmerie, echipaje medicale, au asigurat desfășurarea în siguranță a manifestării.

video în continuare

sus(29)jos(4)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns