taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
pelerinaj nicula gherla manastire

Pelerinaj pe jos la Mănăstirea Nicula, la 36 de grade, participă și un mitropolit din Africa – VIDEO

Pe caniculă mare a început miercuri la orele amiezii pelerinajul de 7 kilometri pe jos, spre Mănăstirea Nicula, de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.

La ora 12, mitropolitul Andrei Andreicuț a fost întâmpinat la Gherla de primarul Ioan Neselean, de protopopul Paul Isip, oficialități locale și localnici.

IPS Andrei a fost însoțit de un cleric din Africa, mitropolitul  Innocentios Byakatonda de Rwanda și Burundi. Ambii au fost primiți cu pâine și sare de un grup de tineri ortodocși.

La eveniment a fost prezent și prefectul Clujului, Aurel Cherecheș.

După o rugăciune la biserica Sf. Nicolae din parcul mare al orașului, coloana de aproximativ 500 de pelerini, între care 40 de preoți, au început traseul pe jos, spre Mănăstirea Nicula.

Spre deosebire de alți ani, când procesiunea se făcea prin centrul orașului și pe strada Armenească, anul acesta pelerinii au urmat traseul șoselei principale, din cauza lucrărilor la drum.

Pelerinajul se desfășoară pe soare puternic și temperaturi extrem de ridicate. La ora 13, temperatura resimțită la Gherla era de 36 de grade.

Echipaje medicale, de poliție și jandarmerie asigură desfășurarea în siguranță a pelerinajului.

video în continuare

ACTUALIZARE

De la ora 16 a început pelerinajul greco-catolic de la capela de pe strada 1 Decembrie 1918 din Gherla, spre Nicula. După o binecuvântare rostită de PS Florentin Crihălmeanu, pelerinii au început procesiunea pe jos până la biserica din Nicula, purtând în față un tablou cu episcopul Iuliu Hossu.

Cei aproximativ 250 de pelerini, între care 30 de preoți, au fost însoțiți de forțe de ordine și de echipaje medicale.

video în continuare

sus(39)jos(9)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?